ŞEHİTKAMİL’DE ORTAOKULLAR ARASI BİLGİ YARIŞMASI DÜZENLENDİ

FİNALE KALAN 4 ORTAOKUL BİRİNCİ OLMAK İÇİN KIYASIYA MÜCADELE ETTİ

Şehitkamil Belediyesi, Şehitkamil Kaymakamlığı ve Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğince Ortaokullar Arası Bilgi Yarışması düzenlendi. 90 ortaokuldan finale kalan 4 ortaokul, birinci olmak için kıyasıya mücadele etti.

 

Ortaokullar Arası Bilgi Yarışması finali, Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Programa; Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Ermeydan, okul idarecileri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Finale kalan 4 ortaokul, birinci olmak için kıyasıya mücadele etti. Yarışmalar sonunda; Osmangazi Ortaokulu birinci, Sebiha Rıfat Kaleoğlu Ortaokulu ikinci, Merveşehir Ortaokulu üçüncü, Emine Konukoğlu İmam Hatip Ortaokulu ise dördüncü oldu.

 

TÜM ÖĞRENCİLERİMİZ YÜREKTEN KUTLUYORUM

Yarışma sonrası açıklamada bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Şehitkamil Belediyesi olarak okul öncesinden başlayıp, mezun olana kadar her noktada eğitime destek vermeye gayret gösteriyoruz. Geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın da bu tür etkinliklerle, hem kardeşliğin hem dostum hem de bilginin pekişmesi açısından bu etkinliklerin devam etmesini istiyoruz. Bizim çocukluğumuzda çok yoğun olarak okullar arası yarışmalar yapılırdı. Fakat son dönemlerde bunları göremiyorduk. Bundan önceki dönemde il Milli Eğitim Müdürümüz, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ve o döneme Vali ve Kaymakamlarıyla beraber istişare neticesinde bu işi geleneksel hale getirelim dedik. Tabii şimdi burada bakıyorum, üzülen kardeşlerimizi var ama demin moderatörümüzün de dediği gibi aslında üzülmeye hiç gerek yok. Bizim gönlümüzde hepiniz birincisiniz. Nedenine gelince, öncelikle medeni cesaretle buraya gelip bu yarışmanın içerisinde oluyor olmak bizim için en önemli değer. Ondan sonraki safhalarda bir dikkat kaygıyla hata yapılabilir, ama bunlar aynı zamanda geleceğe yönelik olarak yarın gireceğiniz sınavlarda, kendinizin daha dikkatli olmasını sağlamak adına, başarının detaylı gizli olduğunu görebilecek şekilde farklılıkları zenginlik haline getirebilecek şekilde bir bakış açısı getirecek. Tabii isteriz ki hepsi aynı kategoride 20 soru üzerinden 200 puan alsın ama açıkça söylüyoruz, bizim gönlümüzde hepsi de zaten 200 puanı aldı. Bizim buradaki amacımız bu kardeşlik hukuku içerisinde yarışma ortamını onlara yaşatmaktır. Emek veren, Milli Eğitim camiasına yürekten teşekkür ediyorum. Tüm ekip arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Özellikle öğrencilerimizin bu sahneye gelebilmesine destek veren öğretmenlerimize, okul yöneticilerimize yürekten teşekkür ediyorum. Burada bulunan bulunmayan tüm öğrencilerimiz yürekten kutluyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

 

BİZİM GÖNLÜMÜZDE TÜM ÖĞRENCİLERİMİZ BİRİNCİDİR

Yarışma sonrası konuşan Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, “Böylesine güzel ve anlamlı bir programda sizlerle birlikte olmaktan gurur duyuyorum. Bu konuda emeği geçen başta Sayın Kaymakamımız ve Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Okul idarecilerimiz çok büyük katkı sundular, öğretmenlerimiz bu zor şartlara rağmen ellerinden gelen gayreti gösterdiler. Eksiğimiz, yanlışımız, doğrumuzla çok güzel bir sonuç ortaya konuldu. Elbette bu tür yarışmalarda birinci ikinci veya üçüncü olacaktır ama bizim gönlümüzde tüm öğrencilerimiz birincidir. Önemli olan burada çocuklarımızın kendilerini göstermesidir. Ben dereceye giren tüm öğrencilerimizi yürekten kutluyorum. Başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

Yapılan konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri; Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı tarafından verildi.