ŞEHİTKAMİL'DE 'KARDEŞLİK LİGİ' TURNUVASI BAŞLADI

KARDEŞLER SAHADA BULUŞTU

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Gaziantep’e sığınan Suriyeli genç mülteciler, Şehitkamil Belediyesi ev sahipliliğinde düzenlenen futbol turnuvası ile moral buluyor. Kardeşlik Ligi adı altında düzenlenen futbol turnuvasındaki amaç; Suriyeli gençlerin spor yoluyla sosyal hayata entegre edilmeleri. Gaziantep Valiliği koordinasyonunda; Şehitkamil Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Gaziantep Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Gaziantep Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlığı, İstikrar Spor Kulübü Derneği ve Mimber-Şam Derneği işbirliğiyle düzenlenen futbol turnuvası 17 Nisan 2016 tarihlerine kadar devam edecek. Türkiye Futbol Federasyonu’nun halı saha ligi oyun kurallarına göre oynanan turnuvaya 24 takımdan 300’ü aşkın Suriyeli genç katıldı.

 

BAŞLAMA VURUŞUNU BAKAN ŞİMŞEK YAPTI

Şehitkamil Belediyesi Gazikent İlçe Stadyumu’nda düzenlenen ‘Kardeşlik Ligi Futbol Turnuvası’na; Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Dışişleri Bakanlığı Gaziantep Temsilcisi Büyükelçi Adnan Keçeci, AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Eyup Özkeçeci, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Daire Başkanı Rasim Arı Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Minber-Şam Derneği Başkanı Cemal Mustafa ile çok sayıda davetli ve sporcu katıldı. Program bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, turnuvanın başlama vuruşunu yaptı.

 

SURİYELİ KARDEŞLERİMİZ BU TOPRAKLARIN ESAS BİLEŞENİDİR

Törenin açılış konuşmasını yapan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, kardeşlik turnuvasının çok anlamlı olduğunu belirterek, “Suriyeli kardeşlerimiz bu toprakların esas bileşenidir. Suriyeli kardeşlerimizin neredeyse 750-800 bini okul çağında eğitime ihtiyaç duyan kardeşlerimizden oluşuyor. Bu kardeşlerimizin gelecek ümitlerinin her zaman güçlü olması lazım. Evet, bugün Ortadoğu’da Suriye’de, yakın coğrafyamızda maalesef büyük acılar var. Ama hiçbir durum ilanihaye devam edemez. Biz hep Suriyeli kardeşlerimizin yanında olduk, yanında olmaya devam edeceğiz. İşte bugünkü tören de bu noktada oldukça anlamlı. Çünkü gençlerimiz iki ayrı dünyada yaşamasınlar. Suriyeli kardeşlerimiz Gaziantepli kardeşlerimiz birlikte spor yapsın, birlikte eğitim yapsın, birlikte üretim yapsın, birlikte geleceğe baksın. İnşallah biz dünyaya insanlık dersi veriyoruz. İnşallah hep birlikte bu coğrafyasında çok daha huzurlu, çok daha iyi bir geleceği bu gençlerimiz inşa edecek” dedi.

 

VALİ YERLİKAYA’DAN SURİYELİ FUTBOLCULARA MÜJDE

Törende söz alan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, “Gaziantep’te 350 bin Suriyeli kardeşimiz yaşıyor. Bu kardeşliğin beşinci yılına giriyoruz. Sizler ve bizler çok zorluk çektik. Biz, ensar olduğumuzu, siz de muhacir olarak kardeş olduğumuzu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmadık. Bu zor yılları bu kardeşlikle aştık. Artık Suriyeli gençler bizim gençlerimizle birlikte yeşil sahalarda futbol gibi takım oyunları ve bireysel sporları tüm insanlığa, ‘spor bu şekilde yapılır’ düşüncesiyle yapacağız. Bugün burada size bir müjde vermek istiyorum. Artık futbol oynamak isteyen Suriyeli gençlerimiz bizim amatör liglerimizde bizim gençlerimiz gibi lisanslı futbolcu olarak futbol oynayabilecekler. Okullarımızda bulunan 57 bin öğrencimiz ve spor yapmak isteyen bütün gençlerimize lisans çıkaracağız. Gaziantep’teki ve ülkemizdeki bütün okullar arası müsabakalarda sizleri de görmek istiyoruz. Buradan Gençlik ve Spor Bakanımıza, Gençlik ve Spor Genel Müdürümüze ve tüm bürokratlarımıza teşekkür ediyorum. Gaziantep sizleri ilk gördüğü gündeki heyecanını spor başarılarınızda da sizler gibi yaşamak istiyor. Bu güzel turnuva bunun ilk örneği ve ilk başlangıcı olacak” diye konuştu.

 

KAZANAN BARIŞ VE KARDEŞLİK OLACAK

Törende konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Kurumlar arası işbirliği çerçevesinde İstikrar Spor Kulübü ile başlattığımız çalışma, Sayın Valimizin vermiş olduğu destekle daha da genişledi. Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile üniversitenin de katılımıyla birlikte daha geniş bir organizasyon haline dönüştü. Kazananın barış ve kardeşlik olduğunu ifade ederek, bu turnuvada yarışacak olan 24 kulüp arkadaşımıza centilmenlik ve huzur içerisinde gerçekleşmesi dileklerimle bu turnuvanın barış ve kardeşliğe damga vurmasını yürekten temenni ediyorum. Biz burada Suriyeli, Gaziantepli ayrımı yapmadan birlikte kardeşçe yaşadığımızın nişanesini sunuyoruz. Yoğun programları içerisinde bizlere zaman ayırıp buraya teşrif eden Sayın Başbakan Yardımcımıza ve tüm protokol üyelerine teşekkür ediyorum. Başarılı bir turnuva olması dileğiyle hepinizi saygıyla selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

 

Yapılan konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Şimşek ve katılımcı protokol üyelerinin başlama vuruşuyla ilk maç oynandı.