ŞEHİTKAMİL'DE "SAĞLIKLI YAŞAM YÜRÜYÜŞÜ"

VATANDAŞLARIMIZ İLE İÇ İÇE BİR FARKINDALIK OLUŞTURMAK AMACIYLA BU GÜZEL YÜRÜYÜŞÜMÜZÜ TAMAMLADIK

Gaziantep Halk Sağlığı Müdürlüğü öncülüğünde Anneler Parkı’nda düzenlenen “Sağlıklı Yaşam Yürüyüşüne” Gaziantep Vali Vekili Mehmet Taşdöğen, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Sağlık Bakanlığı Kanser Hizmetleri Daire Başkanı Doç. Dr. Murat Gültekin, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök, Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Tanrıverdi ve çok sayıda vatandaş katıldı. Anneler Parkı içerisinde pankart taşınarak yapılan yürüyüşe, çevredeki vatandaşlarda eşlik etti. 1 kilometrelik yürüyüşün ardından açıklama yapan Gaziantep Vali Vekili Mehmet Taşdögen, “Sağlık Bakanlığımız tarafından 2014 yılının sağlıklı yaşam ve hareket yılı ve obeziteyle mücadele yılı ilan edildi. Bu anlamda Sağlık Bakanlığımızca başlatılan program çerçevesinde 2014 yılın başından beri sürekli her ayın son Pazar günü, değişik kitlelerle, sivil toplum kuruluşlarıyla, sağlık çalışanlarıyla ve vatandaşlarımızla sağlıklı yaşam yürüyüşü düzenlenmektedir. Önümüzdeki hafta Ramazan ayı olması nedeniyle bu ay içinde bir hafta erken yürüyüşümüzü düzenledik. Özellikle Şehitkamil ilçemizde bulunan ve güzel bir park olan Anneler Parkı’nı seçtik. Ayrıca gündüz hava sıcaklarının etkisinden korunmak için akşamı seçtik. Vatandaşlarımız ile iç içe bir farkındalık oluşturmak amacıyla bu güzel yürüyüşümüzü tamamladık. Ben başta Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımıza ve vatandaşlarımıza katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonra da bu tür faaliyetlerin artarak devam etmesini diliyorum. Bu tür mekanlarda spor yapmak gerçekten çok güzel. Özellikle Gaziantep’te çok önemli bir gastronomi kültürü var. Bu kültürü hem yaşıyoruz hem spor yapmaya gayret gösteriyoruz. Sağlık açısından tüm Gaziantepli vatandaşlarımızı toplu spor yapmaya ve bu tür etkinliklere katılmaya davet ediyorum” dedi.

 

Yürüyüşe katılan vatandaşlar ise, bu tür etkinliklerin her zaman olmasını istediklerini ifade ederek, 2014 yılının sağlık yaşam ve hareket yılı ilan edilmesiyle birlikte, spora daha çok önem verdiklerini ve sağlıklı birey olmak için sağlık yürüyüşünün her zaman yapılması gerektiğini söylediler.

 

PROTOKOL ÜYELERİ MÜZİK VE IŞIK EŞLİĞİNDE DANS EDEN BİYOLOJİK HAVUZUN GÖRSEL ŞOVUNA HAYRAN KALDI

1 Kilometrelik yürüyüşün ardından Şehitkamil Meydanı ve Korusuna geçen Gaziantep Vali Vekili Mehmet Taşdöğen, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Sağlık Bakanlığı Kanser Hizmetleri Daire Başkanı Doç. Dr. Murat Gültekin, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök, Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Tanrıverdi, burada kısa bir yürüyüş yaptı. Biyolojik havuzun yanına gelen protokol üyeleri ve vatandaşlar müzik ve ışık eşliğinde dans eden biyolojik havuzun görsel şovuna eşlik ettiler. Görsel şova hayran kaldıklarını belirten Vali Vekili Mehmet Taşdöğen, havuz önünde bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.