ŞEHİTKAMİL'DE BADMİNTON SPOR OKULU SPORTMEN BİREYLER YETİŞTİRİYOR

RAKETLER YAZ OKULLARINDAN TÜRKİYE ŞAMPİYONALARINA UZANIYOR

Tenis oyunları gurubunda yer alan ve kaz tüyünden yapılma bir top ve raketlerle oynan badminton oyunun Gaziantep’te özelikle gelişim çağındaki öğrenciler arasında yayılabilmesi adına Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile ortaklaşa yaz ve kış spor okulları açan Şehitkamil Belediyesi, bu branşta da Gaziantep ve Türk Sporuna yeni şampiyonlar yetiştirebilmeyi hedefliyor. 2015 Yılı Yaz Spor Okullarında eğitim verilen branşlar içerisine bu yıl 2. kez badminton branşına dahil eden Şehitkamil Belediyesi,  spor okulu faaliyetlerinin dışında Gaziantep Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Badminton Branşı Gaziantep İl Temsilciliği ile ortaklaşa organize ettiği etkinlikler ve çeşitli turnuvalarla da Anadolu Yıldızları Ligi Müsabakaları başta olmak üzere farklı yaş kategorilerinde organize edilen bölge ve Türkiye Şampiyonlarına onlarca Gaziantepli genç raketin katılmasın da öncülük etti.  Türkiye Badminton Branşı Gaziantep İl Temsilcisi Ziya Koyuncu,  Gaziantep’te faaliyet gösteren badminton branşı spor okullarıyla ilgili değerlendirmede, “Gazi şehrimize badminton branşı her geçen gün çocuk ve genç yaştaki öğrencilerimiz tarafından sevilerek öğreniliyor.  Badminton branşının sevilerek oynanmasında Şehitkamil Belediye Başkanlığımızın katkı ve desteği çok büyük. Şehitkamil Belediyemizin organize ettiği spor okullarında yüzlerce öğrencimiz eğitim görürken yine resmi bayramlar onuruna düzenlenen kupalara katılım yüzleri aşıyor. Ben tüm nedenlerden dolayı Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu’na şahsım ve temsil ettiğim badminton federasyonu adına teşekkürlerimi sunuyorum”  dedi.

BADMİNTON OYNAMAK VÜCUT KOORDİNASYONUNU GELİŞTİRİYOR

Vücuttaki yağların yakılmasına yardımcı olan,  vücudun enerji seviyesini artıran ve özelikle gelişim çağındaki çocukların kas ve kemik gelişimine büyük katkı sağlayan badminton sporunun faydaları saymakla bitmiyor. Özelikle vücut koordinasyonun gelişmesine büyük yarar sağlayan badminton branşı, bu branşla düzenli olarak ilgilenenler için psikolojik faydalar da sağlıyor. Başta sportmen bir ruh halinin gelişmesini sağlayan badminton branşı,  takım oyunun önemini öğretirken, çalışma ve disiplin kavramlarında geliştiriyor. Tüm bu faydaları ve özelikleri profesyonel eğitilmenler nezaretinde modern tesislerde sunan Şehitkamil Belediyesi Badminton Spor Okulu kapılarını yılın 365günü Şehitkamil Belediyesi Atatürk Spor ve Kültür Merkezinde açmaya devam edecek.