ŞEHİTKAMİL'DE CAMİLER TERTEMİZ

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


BAŞKAN FADILOĞLU; “ÖZEL KİMYASAL İLAÇLARLA, İLAÇLAMAYI YAPIYORUZ”

Başkan Fadıloğlu yaptığı açıklamada, Ramazan ayında camilerde yoğunluğun daha fazla olduğunu belirterek temizlik kampanyasını sıklaştırdıklarını ifade etti. "Şehitkamil Belediyesi olarak rutin temizlik kampanyamızı devam ettirmekteyiz. Ramazan ayı öncesi, insanlarımızın yoğun olarak gelebileceği düşüncesiyle ekip sayımızı artırarak bütün camilerimizin temizliğini yaptık. Büyük camilerimiz daha sık aralıklarla temizlenirken küçük camilerimiz daha geniş aralıklarla temizlenmeye devam ediliyor. Ramazan ayı öncesinde insanımızın kalabalık olarak bir arada bulunduğu mekanlarda, özellikle mantar gibi mikroorganizmaların oluşmasını engellemek adına özel kimyasallarla ilaçlamayı yaparak, insanlarımızın daha sağlıklı ortamlarda ibadet yapmasını sağlamaya gayret gösteriyoruz" dedi.

BAŞKAN FADILOĞLU ; “CAMİLERİMİZİN HER TARAFI PIRIL PIRIL OLACAK”

Camilerde sadece halı temizliğinin yapılmadığına dikkat çeken Başkan Fadıloğlu, "Yaz ayı olması münasebetiyle havaların sıcaklığından bir de bunun yanı sıra cemaatin fazlalığından dolayı ısı problemi oluyordu. Bunu çözmek adına daha önceden yapılan çalışmalar neticesinde camilerimizin klima ihtiyaçları karşılandı. Ağırlıklı olarak temizliğe dikkat etmek adına bu kampanyayı devam ettiriyoruz. Bundan sonraki süreçte de Ramazan'dan sonra da belirli aralıklarla temizlik kampanyamız devam edecektir. Camilerimizde temizlik yapılırken sadece halılarını değil, camlarından, avizelerinden, tahtından ve ayakkabılıklarından her noktasını temizletiyoruz. Daha önce sadece profesyonel makinelerle halıların temizliği yapılıyordu. Tek halı temizliğiyle bu iş bitmiyor. Diğer dış taraftaki ayakkabılıklarında yıllarca tozu alınmazsa oralar artık birer mikrop yuvası oluyordu. Dip köşe bucak her noktası özel temizlik malzemeleriyle temizleniyor" diye konuştu.

AVCI; “ TEMİZLİK İMANDANDIR”

Enesbinmalik Cami İmamı Resul Avcı ise Şehitkamil Belediyesi tarafından sıklıkla yaptırılan cami temizliğinden memnun olduklarını anlatarak, "Mescitler Allah'ın evidir. Başkanımızın camilere bu şekilde yaptığı hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür ediyoruz. Camilerin Allah'ın evi olması hasebiyle her yerden daha temiz olması gerekiyor. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) buyuruyor ki, 'Temizlik dinin yarısıdır. Temizlik imandandır' gibi bir çok ifadeleri vardır. Temizliğe verilen önem takdire şayan bir olaydır. Temizlik ekibinden Allah razı olsun. Ayakkabılıktan tutunda camimizin pencere camlarına kadar, avizelerimizin temizlenmesine varıncaya kadar her tarafı dezenfekte ediyorlar" şeklinde konuştu.