ŞEHİTKAMİL'DE CUMHURİYET BAYRAMI ETKİNLİKLERİ START ALIYOR

ŞEHİTKAMİL UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ PEÇİÇ OYUNUNU HATIRLATACAK

Şehitkamil Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Amatör Spor Haftası Etkinlikleri çerçevesinde 3 farklı turnuvaya imza atacak.  Geleneksel hale gelen ve her yıl binlerce sporcunun katılımı ile gerçekleştirilen basketbol ve satranç turnuvalarına bu yıl Gaziantep’e özgü peçiç oyununda ekleyen Şehitkamil Belediyesi turnuvalara katılan 7’den 77’e herkese çekişmeli ve heyecanlı anlar yaşatacak. Kızma birader oyununa benzeyen,  Gaziantep yöresine özgü kadın, erkek genç, yaşlı herkesin oynayabildiği,  aile içinde kaynaşmayı ve hoşça vakit geçirmeyi sağlayan zeka ve sayıya dayalı olan peçiç’i günümüzde bir kez daha hatırlatacak olan Şehitkamil Belediyesi bu oyuna gönül veren herkesi Atatürk Kültür ve Spor Merkezinde ev sahipliği yapacak.

ŞEHİTKAMİL’DE ŞAMPİYONLUK HEYECANI YAŞANACAK

17 bay ve bayan basketbol takımının katılımı ile gerçekleştirilecek olan Basketbol Cumhuriyet Kupası ve 800’e yakın sporcunun katılımı ile düzenlenecek olan Şehitkamil Belediyesi Geleneksel Satranç Turnuvasında şampiyonluk heyecanı kıyasıya yaşanacak.   Dereceye giren okulların ve ferdi sporcuların çeşitli ödüller alacağı Şehitkamil Cumhuriyet Müsabakaları 13 Ekim 2014 tarihinde start alacak ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı gününe kadar birbirinden renkli ve farklı etkinliklerle devam edecek.