ŞEHİTKAMİL'DE DENETİMLER ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

RAMAZAN PİDE VE EKMEKLERİNE GRAMAJ KONTROLÜ

 

Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler İlçe sınırları içerisindeki Gazikent, Karşıyaka, Çıksorut, Değirmiçem, Batıkent, Güvenevler ve Emek bölgesinde ikişer kişilik ekipleriyle kontrollerine aralıksız devam ediyor. Vatandaşlar tarafından özellikle tercih edilen Ramazan pideleri üreten fırınları denetleyen zabıta ekipleri ekmek ve pide gramajlarına özel olarak dikkat edilmesi için esnafları uyardı.

 

SİMİTÇİLERDE DENETİMDEN GEÇTİ

 

Şehitkamil Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler simit üretimi yapan işyerlerini de gezerek simitçilerin kullandıkları yağlara ve genel temizlik kurallarına göre hareket edip etmediklerini denetledi. Bazı işyerinin hijyenik olmayan koşullarda hizmet verdiğini tespit eden ekipler, işletme yetkililerine yazılı tutanak tutularak ihtarda bulundular. Bazı işyerlerinde yapılan incelemelerde ekipler iş yerlerinin üretim izin belgeleri, hijyen durumları ve kullandıkları malzemelerin uygun olup olmadığını kontrol ettiler.

 

GÖNÜL RAHATLIĞI İLE ALIŞ-VERİŞ

 

Şehitkamil belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler; “Vatandaşlarımızın sağlıklı hijyenik bir ortamda gönül rahatlığıyla alışveriş yapmalarını sağlamak amacındayız. İnsan sağlığı bizim için önemli ve ayrıca denetimler konusunda bazı esnafları bir kereye mahsus uyaran ekipler daha sonraki kontrollerde aynı durum ile karşılaşılması durumunda cezai işlem uygulanacağını” söyledi. Denetimlerin Ramazan Bayramına kadar devam edeceğini belirten Şehitkamil Belediyesi vatandaşların olumsuz bir durumlarda şikayetlerini bildirmeleri istendi.