ŞEHİTKAMİL'DE DOĞAL AFETLER VE DEPREM SEMİNERİ DÜZENLENDİ

GENÇ SPORCULARA DEPREM GERÇEĞİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ BİLGİLER ANLATILDI

Şehitkamil Belediyesi, Yaz Spor Okullarında 8 farklı branşta eğitim gören öğrencileri bilgilendirmek amacıyla, Afet ve Acil durum konulu seminer düzenledi. Şehitkamil Belediyesi Atatürk Spor ve Kültür Merkezinde düzenlenen seminer, branş antrenörleri,  yüzlerce sporcu ve çok sayıda sporcu velisinin katılımı ile gerçekleştirildi. Gaziantep İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile iş birliği içerisinde düzenlenen seminerinde katılımcılara,  Türkiye’nin deprem kuşağında olmasından dolayı deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrasında nasıl davranılması gerektiği konularıyla ilgili önemli bilgiler verildi. Deprem öncesinde evlerde, iş yerlerinde ve öğrencilerin zamanlarının büyük bir bölümünün geçtiği okullarda alınması gerek tedbirlerin yoğun bir şekilde anlatıldığı seminerin ikinci kısmında ise katılımcılara uyarı ve ikaz sistemleriyle ilgili bilgiler aktarıldı.

DÜZENLENEN SEMİNERLERDEN ÇOK MEMNUNUZ

Şehitkamil Belediyesi Yaz Spor Okullarında eğitim gören sporcular, yaz spor okulları eğitim programı içerisinde düzenlenen seminerlerin kedileri için gelişme ve bilinçlenme açısından büyük katkı sağladığını söylediler. Planlanan çok yönlü eğitim ve birbirinden farklı sosyal etkinlikler için Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na teşekkürlerini ileten sporcular, “Yaz Spor okullarında bu güne kadar sporcu sağlığı, madde bağımlığı seminerlerine katıldık. Bu günde ülkemizin kaçınılmaz bir gerçeği olan doğal afetler ve deprem konusuyla ilgili önemli bilgileri öğreniyoruz. Şehitkamil Belediyesi yaz spor okullarında verilen çok yönlü eğitim sayesinde önemli kazanımlar elde ediyoruz. Bu nedenle bizler öncelikle sayın Belediye Başkanımıza, antrenörlerimize ve eğitmenlerimize bizlerde vermiş oldukları değer ve hizmetlerden ötürü teşekkürlerimizi sunuyoruz” dediler.