ŞEHİTKAMİL'DE EĞİTİME DESTEK ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Şehitkamil Belediyesi Atatürk Kültür ve Spor Merkezi’nde düzenlenen törene; Ak Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, Gaziantep Milletvekili Özlem Müftüoğlu, Halil Mazıcıoğlu, Şahinbey Kaymakamı Ali Çınar, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu, Çınarder yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

“Eğitme destek Projelerini Arttırarak devam ettireceğiz”

2009 - 2010 Eğitim öğretim yılında 6 merkezde hizmet veren Etüt Merkezleri’nin güzel bir başarı yakaladığını vurgulayan Başkan Fadıloğlu; “Bizler başarının daima ödüllendirilmesini düşünüyoruz. Etüt Merkezlerimizde birinciliği elde eden öğrencilerimize Laptop ve diğer kazanan öğrencilerimize de hediye çeki armağan ediyoruz. Hep birlikte yapacağımız çalışmalarla Gaziantep’in eğitimdeki durumunu üst sıralara çıkaracağımızı düşünüyorum. Geçen yıl hizmet veren 6 Etüt Merkezimizde 274 öğrencimiz Sosyal bilimler, Fen, Anadolu, Anadolu Öğretmen ve Anadolu imam Hatip Liselerinden birini kazandı. Bu yıl 2 yeni Etüt Merkezimizi daha faaliyete soktuk. Şu anda 8 Etüt Merkezimizde 2500 öğrenciye eğitim veriliyor. Bizler bu rakamları daha da çok artırmak ve Gaziantep’in geleceğine artı değerler katmak için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“Belediyelerimiz Eğitime Katkısı Bizleri Çok Memnun Ediyor”

Törende söz alan il Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin ise; “Gaziantep’teki eğitim öğretimi daha iyi bir konuma getirebilme çabasındayız. Bu konuda belediyelerimizin katkısı bizleri çok memnun ediyor. Bizler İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak tüm yerel yönetimler, STK’lar ve kurumlardan destek bekliyoruz. Burada gördüklerimden sonra bu desteği fazlasıyla alacağımız kanaatine ulaştım. Şehitkamil Belediyesine ve Çınar Der’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Geleceğimiz ancak eğitimle şekillenecektir”

Şehitkamil Kaymakamlığına vekalet eden Şahinbey Kaymakamı Ali Çınar ise; “Bizim geleceğimiz ancak Eğitimle şekillenebilir bu çerçevede eğitme yapılan tüm desteklerin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bugün Şehitkamil Belediye Başkanlığımızın önderliğinde yaptığı çalışmalarla bu merkezlerden ülkemizin yarınlarına şekil verecek insanlar çıkacağını görüyorum” şeklinde konuştu.

“İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın”

2002 de yola çıkarken insanı yaşat ki devlet yaşasın sözünü kendilerine felsefe edindiklerini belirten Ak Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin; “Milli Eğitim Bakanlığı’na Cumhuriyet tarihinde ilk kez Savunma Bakanlığı’ndan daha fazla bütçe ayırdık. Tek amacımız çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlamaktır. Gaziantep’te bu konuda çaba harcayan belediye başkanlarımız var. Bu çalışmalarla Gaziantep’imizin eğitimde hak ettiği yerlere taşıyacağımızı düşünüyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Etüt Merkezi birincilerine Laptop’larını Ak Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, Gaziantep Milletvekilleri Özlem Müftüoğlu, Halil Mazıcıoğlu, Şahinbey Kaymakamı Ali Çınar, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu’nun elinden aldı. Ayrıca dereceye giren 116 öğrenciye de 100 er liralık hediye çekleri bölgelerindeki Etüt Merkezlerinden takdim edilecek. Tören sonunda öğrenciler Başkan Fadıloğlu, Şahinbey Kaymakamı Ali Çınar ve İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serinle hatıra fotoğrafı çektirdi.
Şehitkamil Belediyesi Etüt merkezleri 2009 – 2010 Eğitim öğretim yılında 6. 7. Ve 8. Sınıf olma üzere toplam 1806 öğrenciye hizmet verdi. 476 8. Sınıf öğrencisinden 274’ü Fen, Anadolu, Anadolu Öğretmen, Anadolu İmam Hatip ve Sosyal Bilimler Liseleri’nden birine yerleşti. Geçen yıl 6 olan Etüt eğitim Merkezi sayısı bu yıl 8’e yükseltilerek öğrenci sayısı da 2500’e ulaştırıldı.