ŞEHİTKAMİL'DE ENGELLER EL BİRLİĞİ İLE AŞILIYOR

BAŞKAN FADILOĞLU ENGELLİ SPORCULARLA YAKINDAN İLGİLENDİ

 

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Alleben1 Yüzme Havuzu Engelli Tedavi Merkezi’ni ziyaret eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, engelli sporcularla yakından ilgilendi. Engelli sporculara tavsiyelerde de bulunan Başkan Fadıloğlu, sporculara spor malzemesi hediye etti. Başkan Fadıloğlu daha sonra engelli yüzme havuzunda yüzme öğrenen engelli sporcuları da izledi. Ailelerle sohbet eden Başkan Fadıloğlu, engelli vatandaşlara hizmet etmek için ellerinden gelen bütün gayreti gösterdiklerini söyledi.

 

AMACIMIZ ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN VE ÇOCUKLARIMIZIN ÖZGÜVENİNİ ATTIRMAK

 

Tüm engelli vatandaşların dünya engelliler gününü kutladığını belirten Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bugün Allebin1 Yüzme Havuzu Engelli Tedavi Merkezi’nde eğitim gören engelli sporcularımızı ziyaret ettik. Buradaki sporcularımıza çeşitli hediyeler de bulunduk. Burada şuana kadar 75 engeli vatandaşımız kayıt yaptırdı. Şuan itibariyle spora devam eden 44 öğrencimiz mevcut. Amacımız burada özellikle engelli vatandaşlarımızın ve çocuklarımızın özgüvenini attırarak, hem toplumla iç içe olmasını sağlamak hem de kendi kas gelişimini tamamlaması açısından destek veriyoruz. Bu yıl başka bir farklılık yapıp Engelliler Federasyonuna müracaat ettik. Yüzme dalında da inşallah bu çocuklarımızın yarışmasına katkı sağlayacağız. Ben öncelikle buradaki arkadaşlarıma ve velilerimize teşekkür ediyorum. Velilerimiz bize inanıyorlar, güveniyorlar çocuklarını emanet ediyorlar. Buradaki eğitim sizin de gördüğünüz gibi birebir eğitim. Her bir öğrencimiz ile bir hocamız ilgileniyor. Onun için çok yoğun bir tempo olmasa da, belirli periyotlarla bu çalışmaları devam ettiriyoruz. Ben bu vesileyle tüm engelli kardeşlerimizin Dünya Engelliler Gününü kutluyorum ve engelsiz bir dünya da yaşamak dileğiyle diyorum” dedi.

 

ENGELLİ ENGELSİZ TÜM VATANDAŞIMIZA HİZMET ETMEK İÇİN BU GÖREVİN BAŞINDAYIZ

 

Herkesin aslında birer engelli adayı olduğunun altını çizen Başkan Rıdvan Fadıloğlu, “Aslında hepimiz bir engelli adayıyız. Bunun için ayrımız, gayrımız yoktur. Yani bizim şuanda elimizin ve ayağımızın sağlam olması, yarın da bu şekilde devam edeceğinin bir garantisi yoktur. Toplumun her kesimindeki vatandaşımıza hizmet götürmek için biz bu vazifeyi icra ediyoruz. Bunun için engelli engelsiz tüm vatandaşımıza hizmet etmek için bu görevin başındayız” diye konuştu.

 

HER ŞEYDEN ÖNCE KENDİMİZİ BURADA DAHA GÜVENDE HİSSEDİYORUZ

 

Engelli çocukların aileleri ise, “Şuana kadar böyle bir ilgiyi hiçbir yerden görmemiştik.  Engelliler adına böyle bir yatırım görmemiştik. Yerel yönetim adına Şehitkamil Belediyesi’nin engelli vatandaşlarımıza böyle bir tesis kazandırması bizlere çok büyük bir mutluluk verdi. Bunun için de öncelikle Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na çok teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir tesis olmuş. Eski gittiğimiz tesis çok çok kötüydü ve yenilenme yapılmamıştı. Zaten yarışmalarda da görüyoruz. Tek kelime ile Şehitkamil Belediyesi engellilerimiz için çok güzel bir tesis inşa etmiş. Her şeyden önce kendimizi burada daha güvende his ediyoruz. Bu tür aktivitelerin engelli çocuklarımıza sunulması, biz engelli bireyleri olarak ta mutlu ediyor” şeklinde konuştu.