ŞEHİTKAMİL'DE HALKOYUNLARI KÜLTÜR ŞÖLENİ YAŞANACAK

30 EKİP 600 ÖĞRENCİ KATILACAK

Atatürk Kültür ve Spor Merkezinde teknik toplantısı yapılan organizasyonda dört farklı kategori ile iki farklı stilde gerçekleştirilecek kupada minikler yıldızlar gençler ve büyükler olmak üzere 600 oyuncu yer alacak. Önemli olanın gençleri sosyal ve kültürel bu tip organizasyonların içine çekmek olduğunu belirten halkoyunları hocası Mehmet Niziplioğlu; “Bizlerin gelenek görenek ve kültürümüzü yeni yetişen nesillere aktarmak için bu gibi faaliyetlerin içinde bulunmamız gerekiyor. Bu konuda Şehitkamil Belediyemiz Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Halkoyunları Federasyonu bize hem yardımcı hem de büyük destekçi oluyor. Bizlerde bu desteklerle kendi kültürümüzü yeni yetişen gençlerimize aktarmada büyük özveri ile çalışacağız’’ dedi.

Halkoyunları İl Temsilcisi Göktuğ Akdoğan ise; “Yapacağımız Kültür Kupası tam anlamıyla Gaziantep’imize hizmet etmektedir. Gaziantep’in kültürünü tanıtmak için çıktığımız bu yolda 30 ekipten 600 öğrencinin katılımı ile ciddi bir halkoyunu turnuvası düzenliyoruz. Bu amaçta bize çok büyük destek veren Şehitkamil Belediyemiz ve Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na çok teşekkür ediyorum” dedi.

4 Haziran Perşembe günü saat 10.00’da Atatürk Kültür ve Spor  Merkezi’nde düzenlenecek olan açılış seremonisine tüm Gaziantepliler davetlidir.