ŞEHİTKAMİL'DE KÜLTÜR KUPASI HEYECANI YAŞANDI

HALK KÜLTÜRÜMÜZÜ SEVEREK YAŞATAN GENÇLERİMİZİ KUTLUYORUM

Şehitkamil Belediye Başkanlığı, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ve Türkiye Halkoyunları Federasyonu Gaziantep İl Temsilciliğinin ortak organizasyonuyla gerçekleştirilen Türkiye’nin tek özel halkoyunları yarışması il genelindeki 11 ilkokul, 9 ortaokul ve 11 lisenin halkoyunları ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirildi. 600’ü aşkın oyuncunun Gaziantep’e özgü yöresel halkoyunlarını sergilediği yarışmanın ödül töreninde Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, Türkiye Halkoyunları Federasyonu Gaziantep İl Temsilcisi Göktuğ Akdoğan ve çok sayıda sporcu velisi halkoyunları sevdalılarını yalnız bırakmadı. Ödül töreni esnasında katılımcı okulların öğrencilerine seslenen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Halk Kültürüne gönül veren ve bu branşta severek faaliyet gösteren gençleri kutladı.

 

ÖĞRENCİLERİMİZ PERFORMANSLARIYLA OKULLARINA KATKI SAĞLADILAR

3 farklı kategoride 600’ü aşkın halk oyuncunun katılımıyla gerçekleştirilen 2. Kültür Kupası ödül töreninde şampiyonların mutluluğunu paylaşan Başkan Fadıloğlu, “Gaziantep Halk Kültürüne gönül veren ve bu branşta severek faaliyet gösteren tüm öğrencilerimizi gönülden kutluyorum. Halkoyunları yarışmasına katılan tüm okullarımızın idareci, eğitmen, müzisyen ve öğrencileri, Gaziantep Halkoyunlarının yaşatılması ve sevilerek öğretilmesi adına önemli bir çalışmaya imza attılar. Öğrencilerimiz, başarılı performanslarıyla yarışma sonrasında bizden kazandıkları ödülleri okullarına armağan ederek, eğitim-öğretim faaliyetlerine katkı sağlayacaklar. Ben, kurumlar arası iş birliği ile bu organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkesi bir kez daha Gaziantep Halk Kültürü adına yapmış oldukları başarılı çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

YEMENİLERDEN FADILOĞLU’NA SEVGİ SELİ

2. Geleneksel Halkoyunları Kültür Kupasına katılan okulların oyuncuları Gaziantep’te halkoyunları faaliyetlerine büyük destek veren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na sevgilerini teşekkürleriyle dile getirdiler. Başkan Fadıloğlu ile günün anısını yaşatmak üzere çokça hatıra fotoğrafı da çektirmeyi ihmal etmeyen kültür elçileri,  yarışmanın yapıldığı Şehitkamil Belediyesi Atatürk Kültür ve Spor Merkezinden uzun süre unutamayacakları keyifli anılarla ayrıldı.