ŞEHİTKAMİL'DE MESNEVİ SOHBETLERİ DEVAM EDİYOR

MESNEVİ SOHBETLERİ’NE VATANDAŞLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde (ŞKM) düzenlenen ‘Mesnevi Sohbetleri’ programına, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Abdülcebbar Özkara, ve çok sayıda vatandaş katıldı.

‘Mesnevi Sohbetleri’ programında vatandaşlara çeşitli bilgiler veren Araştırmacı Yazar ve Mesnevihan Mehmet Fatih Çıtlak, “Mesnevinin yazılış hikâyesi, kim tarafından kaleme alındığı ve her beyite yüklenen anlam ve ifadeleri dinleyenler ile paylaştı. Kuran’ı Kerim de ki bazı ayetlerden de örnek veren Mehmet Fatih Çıtlak, Mesnevinin ilk söylendiği anın tazeliğini halen insanların kalbinde hissettiğini, Hz. Mevlananın bizlere tuttuğu aynada aslımızı görünceye kadar sürecek yolculuk, tüm hayatımızın mânâ ve gayesidir. Yeter ki ümitsiz olmayalım ve kerîmlerle birlikte olmanın güzelliğini kavrayalım” dedi.

Yaklaşık bir buçuk saat süren programda Mesnevi hakkında geniş bilgiler veren Çıtlak’a teşekkür eden Başkan Yardımcısı Abdülcebbar Özkara, program sonunda çiçek takdiminde bulundu.

VATANDAŞLARDAN BAŞKAN FADILOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Şehitkamil Belediyesi tarafından düzenlenen programdan çok memnun olduklarını dile getiren vatandaşlar “Belediyemiz sürekli sosyal ve kültürel programlar düzenleyerek bizlerin sosyalleşmesini sağlıyor. Bunun yanı sıra dini programları da düzenlemesi bizleri gerçekten çok memnun ediyor. Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na bu programları düzenlediği için teşekkür ediyor ve bu gibi programların sürekli olarak düzenlenmesini istiyoruz” diye konuştular.