ŞEHİTKAMİL'DE MİLLİLER TARİH YAZMAYA DEVAM EDİYOR

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


+90 Kg Milli Sporcumuz Mustafa Dinleyici sağ kolda Avrupa Şampiyonu olurken, +75 Kg da Yasin Urhun sol kolda Avrupa üçüncüsü ve sağ kolda ise Avrupa dördüncüsü olmayı başardı. +90 Kg Milli Antrenörümüz ve Sporcumuz Yakup Cin ise yarı final müsabakasında Rus rakibine yenilerek Avrupa’nın en iyi dört sporcusundan biri olma unvanını elde etti. 70 Kg Sağ koldaki temsilcimiz Fatih Mehmet Boz ise Avrupa sıralamasında ilk on sporcu arasına girerek büyük bir başarı elde etti.    

 

7. KEZ AVRUPA ŞAMPİYONU 

Daha önceki yıllarda elde ettiği derecelerle Türk’ün gücünü Avrupa ve Dünyada duyuran Milli Sporcumuz Mustafa Dinleyici,  22. Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonasında elde ettiği şampiyonlukla her sporcuya kolay kolay kısmet olmayacak bir başarıya ulaşarak 7. kez üst üste Avrupa Şampiyonu olma unvanını elde etti.  Milli sporcu bu başarısıyla daha önce kariyerinde yer alan 6 Avrupa ve 6 Dünya şampiyonluğuna bir yenisini daha ekleyerek, kırılması zor olan bir rekora da imza atmış oldu. 

 

HEDEFİMİZ BREZİLYA’DA YAPILACAK DÜNYA ŞAMPİYONASINDA’DA AY YILDIZLI BAYRAĞIMIZI GÖNDERE ÇEKTİRTMEK

Şehitkamil Belediyespor Kulübü Vücut Geliştirtme, Fitness ve Bilek Güreşi Takımı Baş Antrenörü ve Milli Antrenör Yakup Cin Avrupa Şampiyonası sonrasında yaptığı açıklamada; “  Kariyerimizin en zor ve çekişmeli şampiyonlarından birini yaşadık. Milli takım kadrosunda yer alan tüm arkadaşlarımız kategorilerinde ciddi dereceler elde etti. Alt yapıdan bu güne kadar birçok profesyonel şampiyonaya katılmış olmalarına rağmen, kariyerlerinin en zor maçlarından bir tanesini bu turnuvada başarıyla tamamladılar. Böyle zorlu atmosferde çıkan dereceler ve elde edilen madalyalar bizleri daha çok gururlandırıyor ” dedi. Ayrıca Cin;“ Otuza aşkın ülkenin katılımı ile gerçekleşen bir şampiyonada, Polonya’nın göbeğinde İstiklal Marşımızı gür sesle söyleyip ay yıldızlı bayrağımızın göndere çekilmesini izlemek bizler için paha biçilmez değerde ve yaşaması çok güzel bir duygu. Ben inanıyorum ki ekibimiz Brezilya’da yapılacak Dünya Bilek Güreşi Şampiyonasında da iyi dereceler elde ederek bayrağımızı yine gururla göndere çektirecektir ” dedi.  Milli sporcu ve antrenör Cin, Şampiyonaya hazırlık sürecinde kendilerine büyük destek veren başta Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu olmak üzere Şehitkamil Belediyesi ve Şehitkamil Belediyespor Kulübü yöneticilerine teşekkür etti. 

 

MİLLİ BAŞARI GÖĞÜSÜMÜZÜ KABARTIYOR

 Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu 22. Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonasında elde edilen derecelerin memnuniyet verici olduğunu, ay yıldızlı forma ile elde edilen her derecenin ve başarının kendilerini gururlandırdığını belirtti. Fadıloğlu; “  Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonasında elde edilen büyük başarılardan dolayı emeği geçen idarecileri, antrenörleri ve sporcuları yürekten kutluyorum. Bu tip milli başarıların Gaziantep’ten çıkması bizleri onurlandırıyor ve bu başarıların çoğalması için bütün sporcularımıza elimizden gelen her türlü desteği sağlamaya devam edeceğiz” dedi.