ŞEHİTKAMİL'DE POTADA REKABET EBEDİ DOSTLUK İLE SONA ERDİ

AMATÖR SPORA VE SPORCUYA DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Şehitkamil Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle organize edilen 4. Geleneksel Basketbol Kurtuluş Kupası’nda şampiyonlar, oynanan 64 müsabakanın ardından belli oldu. 2 farklı kategoride 33 okul basketbol takımın katılımıyla gerçekleştirilen organizasyonda şampiyonluk ipini erkekler kategorisinde Adnan A.Ş. Orta Okulu, bayanlar kategorisinde ise Turgut Özal Orta Okulu göğüsledi. Geleneksel basketbol kupasının Atatürk Kültür ve Spor Merkezinde oynanan heyecan dolu final maçlarının ardından düzenlenen ödül töreninde şampiyon sporcuları; Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Uğur Duyar, Türkiye Basketbol Federasyonu Gaziantep İl Temsilcisi Güven Alkoçak ile çok sayıda öğretmen ve sporcu velisi yalnız bırakmadı. Ödül töreninde katılımcı okulların öğretmen, antrenör ve sporcu öğrencilerine seslenen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, önümüzdeki dönemlerde amatör spora ve sporcuya olan desteklerinin süreceğini söyledi.

 

GENÇLERİMİZİN SPORTİF ORGANİZASYONLARA KATILIMI BİZLERİ MUTLU EDİYOR

Yıldız basketbolcuların çekişmeli mücadelelerine sahne olan final müsabakalarının ardından düzenlenen ödül töreninde konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “4.Geleneksel Basketbol Kurtuluş Kupası’na katılan ve dereceye giren tüm okullarımızın değerli öğretmen ve öğrencilerini gönülden kutluyorum. Çocuklarımızın ve gençlerimizin sportif organizasyonlara katılım oranı bizleri fazlasıyla mutlu ediyor. Gelişim çağında olan tüm öğrencilerimizin daha sağlıklı bir hayata adım atabilmeleri için kurumlar arası işbirliği çerçevesinde yeni projelere imza atıyoruz. Farklı branşlarda halkımızın hizmetine açtığımız tüm spor merkezlerimizden ve spor okullarımızdan 7’den 70’e tüm vatandaşlarımız faydalanabiliyor. Bundan sonraki süreçte de amatör spora ve sporcularımıza olan desteğimiz devam edecek. Ben, bu yıl 6 farklı branşta 7 farklı organizasyonla icra ettiğimiz geleneksel sportif ve kültürel etkinliklere katılan tüm öğrencilerimizi bir kez daha tebrik ediyorum”  şeklinde konuştu.

 

SPOR BARIŞ DOSTLUK VE KARDEŞLİK DUYGULARINI GÜÇLENDİRİYOR

Geleneksel Kupanın erkekler kategorisinde şampiyonluğunu ilan eden Adnan A.Ş Orta Okulu Beden Eğitimi Öğretmeni ve Basketbol Antrenörü Rıfat Karataş, sporun öğrenciler arasında barış, dostluk ve kardeşlik duygularını pekiştirdiğini belirtti. Karataş, şampiyona sonrasında yaptığı değerlendirmede, “Bu anlamlı kupanın şampiyonu olmak şahsım ve öğrencilerim adına büyük bir mutluluk. Ancak beni daha mutlu eden ödül töreni esnasında tüm okullarımızın öğrencilerinin sergilediği dostluk ve kardeşlik görüntüleriydi. Ben organizasyon başarısı ve katkılarından dolayı tüm katılımcılar adına Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu’na ve çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.