ŞEHİTKAMİL'DE SPORLA DOLU BİR YIL DAHA GEÇTİ

46 FARKLI ETKİNLİKTE BİNLERCE SPORCU ÖĞRENCİ DOSTÇA YARIŞTI

Spora tam destek projeleriyle 365 gün sporun ve sporcunun yanında olan Şehitkamil Belediyesi,  2016 yılında da sportif faaliyetleriyle fark yarattı. İlçe genelinde hizmet veren 2 yarı olimpik yüzme havuzu, 17 bayan spor merkezi, 3 erkek spor merkezi, 3 ilçe stadyumu, 1 çok amaçlı kapalı spor salonu, 1 sürekli satranç eğitim merkezi, 1 gençlik kampı ve doğa sporları merkezi ile her yaştaki vatandaşa yıl boyu spor yapma imkanı sunan Şehitkamil Belediyesi, farklı branşlarda düzenlediği ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarıyla kentin spor turizmine de büyük katkı sağladı. 2016 yılı içerisinde düzenlenen 46 spor organizasyonunda 16 bine yakın sporcuyu ağırlayan Şehitkamil Belediyesi, bu faaliyetleriyle spor kamuoyunun büyük takdirini kazandı.

 

ŞEHİTKAMİL’DE 4 MEVSİM SPOR 4 MEVSİM ORGANİZASYON

“Geçmişten Geleceğe, Bilgiden Beceriye”  sloganıyla yılın 4 mevsimi farklı branşlarda hizmet veren sportif tesislerinin kapsını halkın hizmetine açan Şehitkamil Belediyesi, sağlıklı yaşam ve sağlıklı beslenme konusunda farkındalık yaratan projeleriyle de gelecek nesillerin daha sağlıklı adımlar atabilmelerine büyük katkı sağladı. Kurumlar arası işbirliği çerçevesinde paydaş kurumlarla sportif organizasyonlar düzenleyen ve başarılı projelere imza atan Şehitkamil Belediyesi, amatör spor ve sporcuya malzeme desteği vermeyi de ihmal etmedi. İlçe genelindeki tüm okullara sportif malzeme desteği sağlayan Şehitkamil Belediyesi, 2016 yılı boyunca düzenlenen okul sporları ve kulüpler arası müsabakalarda ev sahipliği yaptı. Birbirinden modern spor merkezleri ve tamamı alanında uzman güler yüzlü eğitmenleriyle Gaziantep’in sportif faaliyetlerine renk katan Şehitkamil Belediyesi çatısı altında forma giyen sporcular, farklı branşlarda katıldıkları ulusal ve uluslararası şampiyonalarda Gaziantep’i ve Türkiye’yi başarıyla temsil etti.

 

LİSANSLI SPORCU SAYISINDA ARTIŞ 2016 YILINDA DA DEVAM ETTİ

25 binin üzerinde lisanslı sporcuyu bünyesinde bulunduran Şehitkamil Belediyesi, sportif faaliyetlerinin yanı sıra sporcu öğrencilerin akademik başarılarına önem vererek kültürel ve sosyal gelişimlerine de büyük önem verdi.  Her geçen gün bünyesindeki faal lisanslı sporcu sayısını arttıran Şehitkamil Belediyesi, gençlik alanında gerçekleştirdiği faaliyetlerde adından sıkça söz ettirdi. Şehitkamil Belediyesi, Dülük Tabiat Parkı’nda yer alan Gençlik Kampı ve Doğa Sporları Merkezi’nde farklı sosyoekonomik gruplara ait 10 binin üzerinde öğrenciyi günü birlik ve üçer günlük faaliyetlerde ağırladı. Şehitkamil Belediyesi, yıl boyunca organize ettiği tüm faaliyetlerde dostluk, kardeşlik, centilmenlik duygularını katılımcılara aşıladı ve milli duygularla yetişen, gelenek ve göreneklerine bağlı bireylerin yetişmesine büyük destek sağladı.