ŞEHİTKAMİL'DE SPORTİF ETKİNLİKLER 5 BİNİ AŞKIN KATILIMCI İLE GERÇEKLEŞTİ

2014 YILINDA ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ SPOR TESİSLERİ DOLUP TAŞI

Şehitkamil Belediye Başkanlığınca,  geleneksel hale getirilen ve her yıl binlerce sporcuya ev sahipliği yapan sportif organizasyonlar 2014 yılında da dolu dolu geçti. Birçok farklı branşta farklı yaş gruplarına yönelik düzenlen spor organizasyonları,  sporun geniş kitlelere yayılması ve çocukluk döneminden itibaren topluma spor yapma alışkanlıklarının kazandırılması adına da büyük bir rol oynadı. Badminton, basketbol, futbol, satranç ve yüzme branşlarında takımlar bazında ve ferdi katılımlarla düzenlenen organizasyonlara 5 bini aşkın sporcu katılırken, bu organizasyonlar ise spor kulüpleri, okul takımları ve ferdi sporcu antrenörleri için resmi müsabaka, şampiyona ve yarışmalar öncesinde önemli bir hazırlık süreci değeri taşıdı. Şehitkamil Belediyesispor Koordinatörü Metin Alati, 2014 yılı içirişinde düzenlenen spor organizasyonlarıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “ 2014 yılı içerisinde Şehitkamil Belediye Başkanlığımızca, Badminton, basketbol, futbol, satranç ve yüzme branşlarında düzenlenen sportif organizasyonlar binlerce sporcuya, antrenör ve hakemlerimize ev sahipliği yaptı.  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve 25 Aralık Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen spor organizasyonları, etkinliklerin yapıldığı dönem içerisindeki ayın tamamında gerçekleştirildi. Bu durumda yılın en az 7 ayı bu etkinlikler vesilesi ile sporcu öğrencilerimize modern tesislerde resmi yarışma ve şampiyona formatında spor yapma imkanı sağladı. Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu’nun büyük destekleri ile bu organizasyonların 2015 yılında ve ilerleyen yıllarda büyüyerek devam edeceğini düşünüyorum” dedi.

GENÇLERİMİZE SPOR YAPMA İMKANI SAĞLAMAK MEMNUNİYET VERİCİ

Geleneksel hale gelen sportif organizasyon ve etkinliklerin 7-18 yaş aralığındaki çocuklar ve gençler için önemli spor yapma ve sosyalleşme imkanı sunduğunu dile getiren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu,  bina kültürü ve yoğun eğitim maratonu içerisinde gençlerin spor yaparak, sağlıklı ve zinde kalabilmesi adına sportif etkinliklerin büyük önem arz ettiğini söyledi. Fadıloğlu, Yıl içerisinde resmi gün ve bayramlar nedeniyle düzenlenen organizasyonlara, her yıl 5 binin üzerinde sporcu öğrencinin katıldığını belirtti. Başkan Fadıloğlu, gençlerin spor yapabilmesi adına ilerleyen dönemlerde bu etkinlik ve organizasyonların sayının artacağını sözlerine ekledi.