ŞEHİTKAMİL'DE SPORTİF PROJELER TAKDİR TOPLUYOR

Sportif faaliyetlerini sevdirmek, 7’den 70e herkese sürdürülebilir spor yapma alışkanlığı kazandırmak ve sağlıklı yaşam bilincini aşılamak adına farklı branşlarda 6 ayrı sportif projeyi aynı anda başarıyla yürüten Şehitkamil Belediyesi, spor kamuoyunun takdirini kazanıyor. ‘Hamleni Yap’, ‘Oku Oyna Zinde Kal’, ‘Kardeşlik Ligi’, ‘Şehitkamil’de Formda Kal, ‘Önce Öğren Sonra Eğlen ve ‘Sağlıklı Nesiller İçin Bir Adım Da Sen At’ isimli sportif projelerle spor yapma alışkanlığının yaygınlaşmasını sağlayan Şehitkamil Belediyesi, aynı zamanda spor yoluyla genel halk sağlığının korunmasını, genç nesillerin manevi gelişimine katkı sağlamayı, öğrenci gruplarının serbest zamanlarını en verimli şekilde değerlendirmesini amaçlıyor.

 

KİTLELER SPOR YAPARAK SAĞLIKLI VE MUTLU KALIYOR

Kurumlar arası işbirliği çerçevesinde hayata geçirdikleri sportif projelerle kitlelere nitelikli şartlarda spor yapma imkanı sağladıklarını belirten Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, şunları söyledi:

 

“Şehitkamil Belediyemiz bünyesinde faaliyet gösteren spor merkezleri ve spor okullarımızda her ay binlerce kişi düzenli spor yapıyor. Bunun yanı sıra daha fazla sayıda vatandaşımızı spor alanlarıyla buluşturabilmek adına kurumlar arası işbirliğiyle yaptığımız çalışmalarla sportif projeleri hayata geçiriyoruz. Bu bağlamda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz,  İl Sağlık Müdürlüğümüz ve Şehitkamil Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz ile birlikte eş zamanlı olarak 6 farklı spor projelerini amacına uygun şekilde yürütebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu çalışmaların tamamında verilen eğitimler, katılımcı sporcu gruplarının sportif branşlara özgü fizyolojik, teknik ve taktik gelişimiyle sınırlı kalmıyor. Sağlıklı beslenme, düzenli uyku ve kitap okuma alışkanlığı, alkol, tütün mamulleri, uyuşturucu maddelerin zararları, adabı muaşeret kuralları gibi konularda da eğitim çalışmalarımız büyük bir titizlikle devam ediyor. Tüm faaliyetlerin sonucunda geniş kitleler spor yaparak sağlıklı ve mutlu kalıyor.”

 

HAREKETLİ YAŞAMLA METABOLİK HASTALIKLARA VE OBEZİTEYE SAVAŞ AÇILDI

Şehitkamil Belediye Başkanlığınca yürütülen tüm spor projelerinin insanlardaki fiziksel hareket kapasitesini artırmayı amaçladığını belirten Kıbrıs Orta Okulu Müdürü Ökkeş Hançer, Şehitkamil Belediye Başkanlığınca gerçekleştirilen sportif proje çalışmalarıyla ilgili değerlendirmede bulundu. Ökkeş Hançer, “Şehitkamil Belediyemiz, kurumlar arası işbirliğiyle toplumun her kesimine ve her yaş grubuna uygun sportif projeleri büyük bir başarıyla yürütüyor. Bu projelerin tamamına öğrencilerimiz, velilerimiz ve öğretmen arkadaşlarımız büyük bir memnuiyetle katılıyor.  Gerçekleştirilen faaliyetlerde insanlardaki fiziksel hareket kapasitesini artırmayı amaçlayan bir düşünce var. Spor yapma alışkanlığını ve spor kültürünü küçük yaşlara indirmek, eğitim camiamızın da en önemli hedefleri arasında. Sportif, sosyal, kültürel etkinliklere en az akademik eğitim kadar önem veriyoruz. Bu bağlamda tüm sosyal alan faaliyetlerimize büyük destekler veren Şehitkamil Belediyemize tüm öğrencilerimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum” açıklamasını yaptı.