ŞEHİTKAMİL'DE SPORTMEN BİR NESİL YETİŞİYOR

3 FARKLI SPOR MERKEZİNDE 225 MİNİK SPORCU EĞİTİM GÖRÜYOR

Şehitkamil Belediyesi ve Şehitkamil Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle organize edilen temel cimnastik branşı yaz spor okulu ve geleneksel çocuk oyunları kursu Şehitkamil Belediyesi’ne bağlı 3 farklı spor merkezinde 225 minik sporcuya ev sahipliği yapıyor. Katılımcı öğrencilerin büyük bir keyifle katıldığı çalışmalarda geleceğin şampiyonlarını ziyaret eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, spor okullarında tüm yaş gruplarına yönelik eğitimlerin mevcut olduğunu, özelikle minik yaş gruplarında spor okullarına olan ilginin memnuniyet verici oluğunu belirtti.

 

SPORTİF ÇALIŞMALARDA SÜREKLİLİĞİ ÖNEMSİYORUZ

Temel cimnastik branşı sporcularının Atatürk Kültür ve Spor Merkezi’nde gerçekleştirilen çalışmalarına katılan ve minik sporcularla yakından ilgilenen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, ziyaret sonrası açıklamada bulundu. Başkan Fadıloğlu, “Şehitkamil Belediyesi olarak 3 ayrı merkezde 4 ile 8 yaş arasındaki çocuklarımıza temel cimnastik dersleri veriyoruz. Cimnastik derslerinin yanında unutulmaya yüz tutmuş, bizim eski geleneksel oyunlarımızı da hocalarımız vasıtasıyla çocuklarımıza öğretmeye çalışıyoruz. Yaz spor okullarımızda  tüm yaş gruplarına yönelik eğitim mevcut, özelikle minik yaş gruplarında spor okullarına olan ilginin memnuniyet verici. Ben eğitimlerle ilgili verdikleri desteklerden dolayı İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Özellikle Şehitkamil  Halk Eğitim Merkezimizin  bize vermiş oldukları öğretmen desteğiyle bu eğitimleri gerçekleştiriyoruz. Şu anda 4 ayrı merkezde 225 çocuğumuz eğitim alıyor. Yaş grubu seviyelerine göre  belirli bir eğitim alan çocuklarımızı  ilerleyen yıllarda yeteneklerine göre istedikleri spor dallarına yönlendiriyoruz” ifadelerini kullandı.

 

ÖĞRENCİLERİMİZ EĞLENCELİ BİR ORTAMDA OYUN OYNAYARAK SPOR YAPIYOR

Eğitimlerin eğlenceli bir ortamda gerçekleştirildiğini dile getiren Başkan Fadıloğlu, “Oyun çağı çocuğu kategorisine giren 4-8 yaş aralığındaki minik öğrencilerimiz, farkında olmadan oyunun bir parçası olarak fiziksel hareket kapasitelerini geliştiriyor. Yani eğlenceli bir ortamda oyun oynayarak spor yapıyorlar. 8 yaşından sonra da artık çocuklarımızı;  basketbol, futbol, halkoyunları gibi istedikleri branşa göre yönlendirmiş oluyoruz. Minik yaştaki çocuklarımızın enerjilerini deşarj edebilmek adına bu tür faaliyetleri devam ettireceğiz. Tüm hocalarımıza ve teknik ekibe bu vesileyle teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürüm ise değerli velilerimize. Bize güvenip çocuklarını teslim ediyorlar. Biz de o emanetlerine gözümüz gibi bakıp, en iyi şekilde yetiştirmeye gayret gösteriyoruz” şeklinde konuştu.