ŞEHİTKAMİL'DE TEMİZLİKTE YENİ DÖNEM

GÖRÜNTÜ VE GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİNE SON

Özellikle kapaklarının açık olması dolayısıyla koku yayan ve kirli görüntüsüyle vatandaşların yaklaşmaya çekindiği metal konteynırlar Şehitkamil Belediyesi Temizlik ekipleri tarafından yenileriyle değiştiriliyor. Pedallı ve plastik olan yeni konteynırlar sayesinde vatandaşlar hem çöp konteynırların kapağını ellemek zorunda kalmayacak hem de kapaklarının sürekli kapanır vaziyette olmasından dolayı etrafa yayılan kötü kokudan kurtulmuş olacaklar. Tamamıyla plastik oluşları nedeniyle de ses ve gürültü olayı yaşanmayacak. İlk etapta yaklaşık 510 Adet dağıtılacak olan konteynırlar daha sonra ilçenin her yerine konumlanacak.

MODERN BİR ŞEHİTKAMİL İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Çöp konteynırı değiştirilme çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Fadıloğlu; “ Öncelikle imarlı bölgelerde bu dağıtım işini gerçekleştiriyoruz. Çünkü bazı noktalarda vatandaş soba kullandığı için sıcak kül plastik malzemeye zarar verecektir. O yüzden önceliği doğalgaz ve kalorifer kullanan yerlere verdik. Fakat ilerleyen zamanlarda şehrin her noktasına yeni konteynırları yerleştireceğiz. Amacımız görüntü kirliliği yaratan ve kötü koku yayan konteynırların yerine pedallı ve şık görünümlü plastik konteynırları yerleştirerek, hem vatandaşımızın rahatsızlığını gidermek hem de oluşan kötü görüntüyü ortadan kaldırmak. Yeni konteynırlar plastikten yapıldığı gibi aynı zamanda da geri dönüşümü olan, rengi ile de şık görünüme sahipler. Renkleri dolayısıyla da trafikte araç kullanan sürücülerin dikkatini dağıtmayacak türdeler. Modern bir Şehitkamil için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu amaçla vatandaşlarımıza hizmet götürmeye devam ediyoruz” dedi.