ŞEHİTKAMİL'DE ÜÇBOYUTLU MUTLULUK

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


M. Bedri İnce Tahtacı Anne Çocuk Merkezi’nde eğitim gören 28 çocuk, üç boyutlu sinemayla tanıştı. Hayatlarında ilk defa yaşadıkları bu deneğim, onlara anlatılamaz bir heyecan ve mutluluk verdi.

Anne Çocuk Merkezi’ndeki 4 öğretmen ve 9 Annenin gözetmenliğinde gerçekleşen aktiviteyle; “Anne çocuk arasındaki iletişimin geliştirilerek; anne ve çocuğun birlikte paylaştığı sosyal etkinliklerin arttırılması hedefleniyor.”

Aktivitenin bir diğer özelliği ise, çocukların hayal güçlerini geliştirerek; kişisel gelişimlerine yardımcı olmak…

“Çocuklar Böyle Bir Ambiyansı Hayatlarında İlk Defa Yaşadı”

Üçboyutlu sinema şenliğine katılan anneler; “ Çocuklar çok heyecanlılar. Böyle farklı bir ortamı hayatlarında ilk defa yaşıyorlar. Bizler bile bu ortamda çocukluğumuza döndük. Çocuklarımızla burada anlatılmaz bir mutluluk paylaşıyoruz. Anne Çocuk Merkezleri bizlerin hayatını her yönden çok değiştirdi. Başkanımız Rıdvan Bey’e çocuklarımıza bu imkanı sunduğu için çok teşekkür ediyoruz.” dediler.

Şehitkamil Belediyesi Anne Çocuk Merkezi düzenlediği, gezi ve seminerlerle anne çocuk arasındaki paylaşımı arttırarak; bir çok problemin temeli olan iletişimsizlik sorununu çözmeyi hedefliyor. Anne Çocuk Merkezleri, M. Bedri İnce Tahtacı ve Nurtepe Sosyal Tesisleri’nde faaliyet gösteriyor. Sayılarının daha da arttırılması planlanan merkezlerde, kadınlarımız bir araya gelerek Seminer, gezi ve kurslara katılma imkanı buluyor. Ayrıca çocuklarımız da kendileri için hazırlanan kreşlerde anasınıfı seviyesinde eğitim alabiliyorlar.