ŞEHİTKAMİL'DEKİ AİLE EĞİTİMİ YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

İlçe halkının aile yaşantısına katkı sunmak ve daha huzurlu aile ortamları oluşturmak için çalışma yürüten Şehitkamil Belediyesi, açtığı aile kurslarında; hukuk, sağlık, medya, iletişim gibi konularda eğitim veriyor. Açılan kurslara yoğun ilgi gösteren kursiyerler, alanında uzman eğitmenlerden evlilikleri ve çocuklarıyla ilgili ilişkilerini kuvvetlendirecek bilgiler öğreniyorlar. Bir önceki dönemde 0-18 yaş çocuk eğitimi konusunda eğitim gören kursiyerler, bu dönemde ise medya ve kitle iletişim araçlarının doğru kullanımı konusunda eğitim görüyorlar.

 

FAYDALI BİLGİLER ÖĞRETİYORUZ

Verilen kursa ilişkin açıklamada bulunan Aile Eğitmeni Eda Çiftçi, “Merkezimizde bu dönem aile eğitimi programının bilinçli medya ve kitle iletişim araçları kullanımı konusunu anlatıyoruz. Ortalama 25-45 yaş arasındaki öğrencilerimize, sabah 12:00 ile 14:00 saatleri eğitim veriyoruz. Öğrencilerimize, medyanın faydalarının, zararlarının yanı sıra bilinçli bir şekilde kitle iletişim araçlarının kullanımını anlatıyoruz. Yine internetin faydalarını ve zararlarını anlattığımız kursiyerlerimize çocuklarını doğru şekilde yönlendirmelerini sağlayacak faydalı bilgiler öğretiyoruz. Geçen dönem 0-18 yaş çocuk eğitimini işlemiştik. Velilerimizle birlikte çocuklarında ve ailelerinde olan değişiklikleri gözlemledik. Bu dönemki eğitimlerimizle kursiyerlerimizi medya konusunda bilgilendirip ailelerinde daha huzurlu bir ortam sağlamayı hedefliyoruz. İnşallah bu konuda amacımıza ulaşırız” açıklamasını yaptı.

 

EĞİTİMLERDEN ÇOK MEMNUN KALDIK

Kursiyer Mehtap Oğur, kursta öğrendiği bilgiler doğrultusunda önemli kazanımlar elde ettiğini vurguladı. Oğur, şöyle konuştu:

 

“Bu merkezde aile eğitimi alıyorum. Öğretmenlerimiz, bizleri aile ile ilgili her konuda bilgilendiriyor. Çocuklarımızla nasıl iletişim kuracağımız, sosyal medya konusunda, okul hayatıyla ilgili ve günlük hayata dair her durumda nasıl davranılması gerektiği ve ne yapılması gerektiği konusunda bilgiler öğreniyoruz. Bugüne kadarki eğitimlerden çok memnun kaldık. Önce 0-18 yaş gurubu çocuk eğitimi aldık. Şimdi de medya konusunu işliyoruz. Çocuklarımızın internetten en doğru şekilde faydalanmalarını sağlayacak bilgiler öğreniyoruz. Kitle iletişim araçlarının doğru yer ve zamanda kullanılmasını öğreniyoruz. Çocuklarımızla çok fazla iletişim kurmamız gerektiğini öğrendik. Artık çocuklarımla oyunlar oynayarak birlikte daha fazla zaman geçiriyoruz. Çocuğumla birlikte okuma saatimiz var, uyku düzenimiz var. Ailemize ve çocuklarımıza nasıl yaklaşacağımız konusunda çok faydalı bilgiler aldık. Çocuklarım öyle sorular soruyor ki onlara cevap vermekte zorlanıyorum. Ama buraya gelerek hocamızdan bilgi alıyorum. Buradan aldığım bilgiler sayesinde sorunlarımızı aşıyoruz.”