ŞEHİTKAMİL'DEKİ HAMLELER KURTULUŞ İÇİN YAPILDI

ŞEHİTKAMİL’DE 35. GELENEKSEL SATRANÇ TUNRUVASI

Şehitkamil Belediyesi, Gaziantep’in kurtuluşunun 94. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Gaziantep M1 AVM işbirliğiyle 35. Geleneksel Satranç Kupasını gerçekleştiriyor. Her yıl binlerce sporcunun katılımıyla düzlediği satranç turnuvalarında minik sporcuları misafir eden Şehitkamil Belediyesi, Gaziantep’in kurtuluşu etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği sportif organizasyonlarda da satranç branşına gönül veren minik sporcuları unutmadı. Geleneksel Kurtuluş Satranç Kupası’na katılan 6-9 yaş aralığındaki sporcular, 2 boyunca başarılı olmak için mücadele verecek. Başarılı olarak dereceye girmeye hak kazanan sporculara çeşitli ödüller verilecek.

 

TURNUVAYA KATILAN TÜM SPORCULARIMIZA BAŞARILAR DİLİYORUZ

Düzenlenen turnuvaya ilişkin değerlendirmede bulunan Şehitkamil Belediyesi Spor Koordinatörü Metin Alati, satranç sporunun yaygınlaşmasına bağlı ulusal ve uluslararası başarılar elde etmek amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti. Metin Alati, “Gazi şehrimizin kurtuluşunun 94. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde bu yıl da geleneksel hale getirdiğimiz Satranç Kurtuluş Kupası’nı Gaziantep M1 AVM ile organize ediyoruz. 300’ü aşkın sporcumuzun katıldığı turnuva, 2 gün süreyle devam edecek. 6-9 yaş aralığındaki minik satrançseverleri misafir ediyoruz. Bu turnuva da diğer turnuvalarda da olduğu gibi sporcularımızın ulusal kuvvet derecelerine etki edebilecek bir nitelikte. 6 yaş grubunu turnuvamıza özellikle dahil ettik. Satranç branşımızın Gaziantep’te alt yaş gruplarına yayılma çalışmalarına katkı yapalım istedik. Ümit ediyorum ki bu turnuva sonrasında da sporcularımız satranç branşına severek ilgi göstermeye devam edecek. Turnuvanın düzenlenmesinde büyük katkı sunan M1 AVM’ye teşekkür ediyoruz. Turnuvaya katılan tüm sporcularımıza başarılar diliyoruz. Umarım ki bu turnuvalar il genelinde sürekli hale gelir ve satranç branşında Gaziantep’ten il, bölge ve Türkiye şampiyonları çıkar. İnşallah bu zeka dolu hamleler ilerleyen yıllarda da başarıyla devam eder” açıklamasında bulundu.

 

AİLELER DE ÇOCUKLARINI YALNIZ BIRAKMADI

Turnuvada başarılı olmak için mücadele eden satranç sporcularını aileleri de yalnız bırakmadı. Çocuklarına destek vermek isteyen aileler, heyecanla kıyasıya geçen mücadeleleri izledi. Aileler, çocuklarının başarılarını ölümsüzleştirmek adına bol bol fotoğraf çekti.