ŞEHİTKAMİL'DEN 2. KADEME ANTRENÖRLÜK KURSU

BAŞARILI OLAN ANTRENÖRLER KURS SONUNDA BİR ÜST DERECEYE YÜKSELECEKLER

Alleben1 Yüzme Havuzunda gerçekleşen kursa 32 öğrenci katılım gösterdi. Türkiye Yüzme Federasyonu Kurslar Direktörü Toygun İşcan ve Alleben Yüzme Havuzları Yüzme Branş Sorumlusu Ali Özkan Birinci tarafından eğitim alan yüzme antrenörleri, 2. Kademe antrenörlük için, hocalarını dikkatle dinlediler. Yüzme konusunda seminerlere tabi tutulan yüzme antrenörleri, girecekleri sınavlar sonunda başarılı olmaları takdirde 2. Kademe Antrenörlük hakkı kazanacaklar. Kurs hakkında bilgiler veren Alleben Yüzme Havuzları Yüzme Branş Sorumlusu Ali Özkan Birinci, “Yaklaşık 10 gündür tesisimizde yüzme antrenörlerine yönelik 2. Kademe Antrenörlük kursu sürmekte. Bu kursta yüzme teknik ve taktik derslerinde 32 antrenörümüze eğitim veriyoruz. Yaklaşık 1 ay sürecek bu kursta 32 öğrencimiz çeşitli sınavlara girecekler. Başarılı olan antrenörlerimiz kurs sonunda bir üst dereceye yükselecekler. Ben şimdiden tüm kursiyerlerimize başarılar diliyorum” dedi.

GAZİANTEP’E İNANILMAZ BİR TESİS YAPILMIŞ

Alleben1 Yüzme havuzunu beğendiğini dile getiren, Türkiye Yüzme Federasyonu Kurslar Direktörü Toygun İşcan ise, “Türkiye’nin bir çok ilinde yüzme ve kurs faaliyetlerinde bulundum ama Gaziantep’e yapılan Alleben1 Tesisi gibi bir yer görmedim. Şehitkamil Belediyesi tarafından Gaziantep’e inanılmaz bir tesis yapılmış. Her konuda Türkiye’nin şartlarını zorlamış bir tesis haline gelmiş. Birçok konuda da Türkiye’ye örnek olmuş. Türkiye Yüzme Federasyonu olarak, Gaziantep’i ve Alleben1 Yüzme Havuzunu çok önemsiyoruz. Çünkü böylesine bir yüzme havuzu hiçbir ilde yok. Birçok yerde havuzlar yapıldı evet ama bunun kadar fonksiyonel ve işe uygun bir tesis hiçbir yerde görmedim. Böylesine bir havuz Türkiye’nin her yerine yapılması gerekiyor. Bence örnek proje bu olması gerek. Bu konuda da Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nun ön görüşü, vizyonu ve burada çalışan herkesin katkısı çok büyük. Şehitkamil Belediyesi gerçekten yapabileceklerinin en iyisini yapmışlar. Hem spor anlamında hem de halk için çok iyi işler yapılmış. Bunun içinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.