ŞEHİTKAMİL'DEN DAHA İYİ HİZMET İÇİN EĞİTİM SEMİNERİ

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Şehitkamil Belediyesi Konferans Salonu’nundaki programa; Başkan Yardımcılarından Abdülcebbar Özkara, Birim Müdürleri ve çok sayıda personel katıldı.

Alişan Kapaklıkaya; “İç Dünyamızı Keşfetmeliyiz”

Seminere samimi bir giriş yapan Alişan Kapaklıkaya belediye çalışanlarından öncelikle uzun zamandan beri ihmal ettikleri iç dünyalarına bir bakmalarını istedi. Hayatta geriye dönüp bakıldığında, herkesin ortak noktalarda buluştuğunu söyleyen Kapaklıkaya; “Profesyonellik, verimli çalışma veya performans adına ne derseniz deyin, iş dünyasında başarıyı elde etmek için kendimizle barışık olmamız gerekiyor. Dünya’da insanlar işitsel, görsel ve dokunsal olarak üç gruba ayrılır. Yeteneklerimiz de buna bağlı olarak şekillenir. Bir kişiden yüksek performans almak istiyorsanız öncelikle onun niteliklerini keşfetmelisiniz” dedi.

“Kendi Mutluluğumuzu Sağlayamazken Başkalarına Yardım Edemeyiz”

Alişan Kapaklıkaya, kendi hayatından örnekler vererek devam ettiği seminerde; kendi mutluluk ve huzurumuzu sağlayamazken başkalarını faydalı olamayacağımızı söyledi. Kapaklıkaya; “Geçmişte Ebeveynlerimiz bizlere; başarıyı, yaşamın ana koşulu olarak dayatmış olabilir. Geçmişimize bakıp ders alarak çocuklarımızla empati kurmamız gerekiyor. İnanın bu, onlarla olan iletişimimizi çok daha iyi bir noktaya getirecektir. İyi bir; aile içi iletişim, her şeyin temelini oluşturur” şeklinde konuştu.

“Beynimizin Sistemi Hareketlerimizde Gizli”

Beynin çalışma prensipleri konusunda bilgi veren ve performansını nasıl arttıracağımızı anlatan Alişan Kapaklıkaya; tüm hareketlerimizin beynimizin direktifleriyle meydana geldiğini yani yaptığımız işlerin, onun çalışma sistemini de gösterdiğini ve beynimizi daha etkin kullanmanın, yine bizlerin elinde olduğunu söyledi. Bu konuda Şehitkamil Belediye Personeli’ne çeşitli taktikler veren Kapaklıkaya, katılımcılardan bunları hayatlarında uygulamalarını istedi.

Keyifli geçen seminer sonunda tüm katılımcıların alkışladığı Alişan Kapaklıkaya, Şehitkamil Belediyesi’ne kendisine bu fırsatı verdiği için teşekkürlerini sundu.