ŞEHİTKAMİL'DEN EĞİTİME DESTEK PROJESİ

Ömer Güzel İlköğretim Okulu’ndaki törene; Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Gaziantep Milletvekilleri; Fatma Şahin, Halil Mazıcıoğlu, Özlem Müftüoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet er, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, Şahinbey Kaymakamı Ali Çınar, Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu, İl Özel idaresi Meclis Başkanı Ömer Nasuhi Güleç, Ak Parti Şehitkamil ilçe Başkanı Cuma Güzel, Şehitkamil Belediye – İl Genel Meclis üyeleri, Protokol Temsilcileri, Basın Mensupları, Öğretmen ve öğrenciler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin; “Böyle Güzel Bir Çalışmaya İmza Atan Şehitkamil Belediye Başkanımıza Teşekkür Ediyoruz”

Eğitim ve öğretimin başarısı için yerel yönetimlerin desteğinin ne kadar önemli olduğunu vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin; “Böyle güzel bir projeye imza atan Şehitkamil Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Yerel yönetimlerimizin bize verdiği destekten çok memnunum. Eminim ki bu şekildeki güzel çalışmaları çok defalar tekrarlayacağız” şeklinde konuştu.

Başkan Fadıloğlu; “Eğitim İçin el ele verip çalışacağız”

Törende Söz alan Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu ise; Eğitime Destek Projesi kapsamında İl Özel İdaresi ile birlikte eğitime destek olmaya çalıştıklarını ifade etti.

Başkan Fadıloğlu; “Göreve geldiğimiz günden itibaren şehrin yapılanmasında okul alanlarına önem verdik. Bu alanları gerekli işlemlerden geçirerek Milli Eğitim Müdürlüğümüze devrettik. Belediye olarak bu yıl ilçe genelinde bulunan 116 okulda toplam 15 bin öğrenciye çanta ve kırtasiye yardımı yapacağız. Eğitimde Gaziantep’imizin durumu şuan pek iyi değil ancak bu durumu düzeltmek için elbirliğiyle çalışacağız. İnanıyorum ki kısa zamanda Şehrimiz istediğimiz noktaya gelecektir” diye konuştu.
Başkan Fadıloğlu, çanta ve kırtasiye yardımlarının köy okullarında tamamlandığını, ilçe merkezindeki oluklarda ise dağıtımların devam ettiğini kaydetti.

Vali Kamçı; “Yerel Yönetimlerin Desteği Önemli”

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı da törende yaptığı konuşmayla 2010 – 2011 Eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi. Vali Kamçı; “insanın doğumundan ölümüne kadar ilgilenilmesi gereken önemli bir alandır eğitim. Eğitime yerel yönetimlerin ve hayırseverlerin desteği de çok önemlidir. Burada toplanmamıza vesile olan Şehitkamil Belediye Başkanımıza, meclis üyelerine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 Hediyelerine Alan Öğrencilerin Mutlulukları Gözlerinden Okunuyordu

Yapılan konuşmaların ardından, Ömer Güzel İlköğretim Okulu'nun 200 öğrencisine çanta ve kırtasiye dağıtımları yapıldı. Dağıtım sonrasında ise Vali Kamçı, AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı ve Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Halil Mazıcıoğlu ve Özlem Müftüoğlu, Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu ve diğer davetlilerle birlikte sınıfları ziyaret ederek, öğrencilerle yakından ilgilendi.

Başkan Fadıloğlu ve Gaziantep Milletvekili Fatma şahin, öğrencilerle aynı sıraya oturarak onların il gün heyecanını sohbet ederek gidermeye çalıştı. Hediyelerini alan öğrencilerin heyecan ve mutlulukları gözlerinden okunuyordu.