ŞEHİTKAMİL'DEN EĞİTİME TAM DESTEK

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Ömer ve Sabriye Ersoy İlköğretim Okulu’ndaki törene; Gaziantep Valisi Erdal Ata, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, İl Özel idaresi Meclis Başkanı Menderes Karaduman, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, Şehitkamil Belediye Meclis üyeleri – İl Genel Meclis üyeleri, Protokol Temsilcileri, Basın Mensupları, Öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Serin; “Böyle Güzel Bir Çalışmaya İmza Atan Şehitkamil Belediye Başkanımıza Teşekkür Ediyoruz”

Eğitim ve öğretimin başarısı için yerel yönetimlerin desteğinin ne kadar önemli olduğunu vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin; “Böyle güzel bir projeye imza atan Şehitkamil Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Yerel yönetimlerimizin bize verdiği destekten çok memnunum. Eminim ki bu şekildeki güzel çalışmaları çok defalar tekrarlayacağız” şeklinde konuştu.

Başkan Fadıloğlu; “Eğitim İçin el ele verip çalışacağız”

Törende Söz alan Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu ise; Geçen yıl başlatmış olduğumuz kırtasiye yardımını bu yılda devam ettiriyoruz. İmkanımız dahilinde bunu geleneksel hale getirip sayısını arttırmaya gayret göstereceğiz. Bu yıl itibariyle 15 Bin kırtasiye paketini öğrencilerimize hediye edeceğiz. Kırtasiye paketimizin içerisinde çantası dahil 18 parçadan oluşan unsurlar var. Kalemi, pergeli, iletkisi ve silgisi her türlü ihtiyaçları karşılanmış durumda. Bu paketlerimiz ilköğretimde okuyan 1. 2.ve 3’ncü sınıfta okuyan öğrencilerimize veriliyor. Biz bu çalışmaları yaparken İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve İl Özel idaresiyle kurumlar arası fikir alış – verişinde bulunarak çalışmaları yürütüyoruz. Bu yıl 125 okulda bu dağıtımımız devam ediyor. Tabi gönül ister ki bütün çocuklarımızın kırtasiye yardımı yapalım. Devletimiz çocuklarımızın masalarının üzerine kitaplarını koyuyor bizde yerel yöneticiler olarak kırtasiye yardımını yapalım düşüncesiyle bu yola çıktık. Gecen yıl ve bu yıl yapılan yardımlar hayır sahipleri vatandaşlar tarafından yapılan yardımlardır. 2011 – 2012 Eğitim Öğretim yılının ülkemize, şehrimize ve ilçemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

Vali Ata; “Bugünden İtibaren Eğitim Seferberliği Başlattık”

Gaziantep Valisi Erdal Ata ise yaptığı konuşmayla 2010 – 2011 Eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi. Vali Ata; “Ben her şeyden önce Şehitkamil Belediye Başkanımıza ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Hepinizin bildiği gibi ilimizin ve ülkemizin en önemli sorunlarının başında eğitim sorunu gelmektedir. Hiçbir ülke eğitim sorununu çözmeden başka sorunu çözmesi mümkün değil. Eğer biz eğitim sorununu çözmeden başka sorunları çözmeye kalkarsak; bataklığı kurutmadan sivrisinekleri öldürmeye benzer oda çok zor bir iştir. Biz eğitimle ilgili Gaziantep’imizde bugünden itibaren bir seferberlik başlatacağız. 2011- 2012 -2013 yıllarında âdete ilimizin her tarafını okullarla donatmak için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

Öğrenci velilere de seslenen Vali Ata; “ Biz devlet olarak bunları inşallah yapacağız. Her türlü fiziki şartları sağlasanız bile eğer aileler çocuklarıyla yeteri kadar ilgilenmez ve eğitime önem vermezler ise orada başarıyı yakalamamız mümkün değildir. Bizim sizden ricamız çocuklarınızla yakinen ilgilenin. Okula devam edip etmediklerini. Derslerini yapıp yapmadıklarını. Okuldaki davranışlarını yakinen takip etmeniz lazım. Biz sizin çocuklarınızı seviyoruz ama biliyoruz ki siz çocuklarınızı bizden doha çok seviyorsunuz” dedi.

 Hediyelerine Alan Öğrencilerin Mutlulukları Gözlerinden Okunuyordu

Yapılan konuşmaların ardından Ömer ve Sabriye Ersoy İlköğretim Okulu'nun 700 öğrencisine çanta ve kırtasiye dağıtımları yapıldı. Dağıtım sonrasında ise Vali Erdal Ata, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu, Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, İl Özel idaresi Meclis Başkanı Menderes Karaduman, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı ve diğer davetlilerle birlikte sınıfları ziyaret edilerek, öğrencilerle yakinen ilgilenildi.

Protokol Üyeleri, öğrencilerle aynı sıraya oturarak onların ilk gün heyecanını sohbet ederek gidermeye çalıştı. Hediyelerini alan öğrencilerin heyecan ve mutlulukları gözlerinden okunuyordu.