ŞEHİTKAMİL'DEN MUHTEŞEM "HALAYLARLA TÜRKÜLERLE GAZİANTEP" KONSERİ

BU TÜR FAALİYETLERİ ÖNEMSİYORUZ

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Halaylarla Türkülerle Gaziantep” adlı özel gösterinin açılış konuşmasını yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, "Şehitkamil Belediyespor kulübünün bir uzantısı olarak halk oyunları ekibimiz, çok değişik turnuvalarda büyük başarılar elde etti. Özelikle bu köklü kültürü ile birlikte son dönemde yapılan yeni düzenlemeler Koreografi birlikte çok güzel eserleri meydana getirdiler. Özümüzü unutmamak adına geçmişte bire bir oynanan oyunları ve yöresel türkülerimizi bizden sonraki nesillere aktarılması adına bu tür etkinlikleri önemsiyoruz. Vatandaşlarımızın bu konudaki duyarlılığını artırmak adına da bu tür etkinliler çok önemli. Son dönemde Türk Halk Müziğine, folklorik değerlerimize sahip çıkmak zorundayız. Şehitkamil Belediyesi olarak kültür ve sanat etkinlikleri çerçevesinde bu tür faaliyetleri önemsiyoruz. Bu sanatsal faaliyete emek veren başta hocalarımızı yürekten kutluyorum. Bu gösterilerde görev alan tüm kardeşlerimi de yürekten kutluyorum" dedi.

 

GAZİANTEP’E ÖZGÜ HALKOYUNLARINI BÜYÜK BİR BAŞARIYLA SERGİLEDİLER

Yapılan açılış konuşmalarının ardından, Şehitkamil Halkoyunları Topluluğu tarafından Başkan Fadıloğlu’na çiçek takdiminde bulunuldu. Başkan Fadıloğlu ise, geçtiğimiz günlerde Gaziantep’te yapılan Halkoyunları seçmelerinde birincilik elde eden Şehitkamil Halkoyunları Topluluğu Yıldızlar Büyükler Kulübü ile Yıldızlar Kulübüne madalya ve kupalarını takdim etti. Ödül törenini ardından Şehitkamil Halkoyunları Topluluğu, unutulmaya yüz tutan Gaziantep türkülerini seslendirdi. Katılımcılar tarafından büyük bir beğeni ile izlenen gösteride, halkoyunları topluluğu, bir birinden güzel Gaziantep’e has türküleri izleyicilerle birlikte söyledi. Halkoyunları ve Halk Kültürü geleneğine bir kez daha hayat veren halkoyunları topluluğu, Gaziantep’e özgü halkoyunlarını da büyük bir başarıyla sergiledi. Katılımcılara unutulmaz bir gece yaşatan Şehitkamil Halkoyunları Topluluğu gece sonunda, Türk Bayraklarıyla gösteriyi tamamlayarak, dakikalarca ayakta alkışlandı.

 

Şehitkamil Halkoyunları Topluluğu tarafından sunulan gösteriyi büyük bir beğeni ile izlediklerini dile getiren vatandaşlar, “Gaziantep'in örf ve adetlerini gösteren oyunlar vardı. Bizi eskilere götürdü ve çok etkilendik. Atalarımız tarafından bize bırakılan kültür ve geleneğimize önem vermemiz gerekiyor. Bu geleneklerimizi bizden sonraki nesillerimize de aktarmamız için çocuklarımızı bu tür etkinliklere daha sık getirmemiz gerekiyor. Bunun için Şehitkamil Belediyesi’nin yapmış oldukları bu tür etkinlikleri her zaman olumlu buluyoruz ve bu tür etkinliklerin devamını diliyoruz. Bizlere böylesine anlamlı bir geceyi yaşatan Şehitkamil Belediyesi’ne ve Halkoyunları Topluluğu’na çok teşekkür ediyoruz” diye konuştular.