ŞEHİTKAMİL'DEN ÖĞRENCİLERE SINAV KAYGISI SEMİNERİ...

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Arif Nihat Asya Lisesi 10–11 ve 12’inci sınıf Öğrencilerine verilen seminere yaklaşık 500 Lise Öğrencisi katılırken, Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu, Bedri İnce Tahtacı Anne Merkezi öğretmenleri ve idarecileri de seminerde hazır bulundular.

Yaptığınız İşi Seveceksiniz, Yapmış Olduğunuz İşin En İyisini Yapacaksınız…

Seminerin Açılış konuşmasını yapan Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu, Eğitimin önemine vurgu yaparak gençlere daha azimli olmalarını ve her zaman ileriyi düşünüp ona göre hareket etmeleri gerektiğini belirtti. Ehliyet almak için dahi lise mezunu şartının arandığını vurgulayan Başkan Fadıloğlu; “ Sizler yarının yöneticileri olacaksınız onun için şuan belki sıkılıyorsunuz belki zorlanıyorsunuz ama ileride bunların sefasını çekecek olan sizlersiniz. Başarının iki sırrı var bir yaptığın işi seveceksiniz, iki yapmış olduğunuz işin en iyisini yapacaksınız. Şuan sizin bir vazifeniz var öğrencisiniz. İşiniz ders çalışmak bunu seveceksiniz. Her insanın değişik özellikleri vardır. Kimi insan matematiği çok sever kimi insan tarih dersini önemli olan hangi branşta başarılı hissediyorsanız kendinizi o dalla geliştirmelisiniz.”

Eğitim konulu çalışmaları her zaman desteklediklerine de değinen Başkan Fadıloğlu; “ Bizler sizlerin her zaman yanınızda olmaktan son derece mutluluk duyuyoruz. Şuan gördüğünüz gibi öğretmenlerimiz ve idarecilerimiz sizlerin motivasyonunuzu arttırmak için hep birlikte el ele çalışıyorlar. Sizlerde bu çalışmaları en iyi şekilde değerlendirmelisiniz” dedi.

Sorunların Üzerine Giderseniz Başarılı Olursunuz…

Seminere konuşmacı olarak katılan Kişisel Gelişim Uzmanı Aslı Aktanoğlu, yaptığı konuşmada sınav kaygısının nasıl ortadan kaldırılabileceği konusunda bilgiler verdi. Sınava hazırlanan birçok öğrencinin sınav kaygısını taşıdığını buna bağlı olarak da birçok olumsuz durumla karşılaştığını belirten Aktanoğlu, sınav öncesinde ders çalışma konusunda yapılması gerekenleri anlattı. Hayatta sınavdan ve ders çalışmaktan daha öncelikli konuların da olduğunu dile getiren Aktanoğlu; "Sorunların üzerine giderseniz kolaylıkla halledilebilirsiniz. Okul hayatı ve dersler dışında da bir hayat var. Sorunlar karşısında ayakta durabilen, pozitif düşünen başarılı olur" diye konuştu.