ŞEHİTKAMİL'DEN SOMALİ'YE UZANAN YARDIM ELİ

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


BAŞKAN FADILOĞLU; “25 TON’LUK TIR YOLA ÇIKTI”

Şehitkamil Belediyesi Gıda Bankasını gezen ve Somali’ye gönderilen yardımı Başkan Yardımcılarıyla birlikte kontrol eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu yaptığı açıklamada, Somali’de kıtlıktan dolayı sıkıntı çeken insanlara yardım etmek için harekete geçtiklerini belirtti. İlk etapta 10 ton pirinç, 10 ton bulgur ve 5 ton makarna yardımında bulunduklarını ifade eden Başkan Fadıloğlu, bu yardımları periyodik aralıklarla sürdüreceklerini vurguladı. Bu konuda tüm kurum ve kuruluşların duyarlı olması çağrısında bulunan Başkan Fadıloğlu, “Afrika ve Somali’de kıtlıktan dolayı sıkıntı çeken insanlarımıza yardım etmek amacıyla Şehitkamil Belediyesi olarak ilk etapta 25 tonluk Tır’ı yola çıkarıyoruz. Bunun içersinde 10 ton bulgur, 10 ton pirinç ve 5 ton makarna bulunmaktadır. Temizlik malzemesi olarak da hazırlık yapmıştık, kamyonların taşıma kabiliyetinin belirli bir noktada olmasından dolayı ancak 25 tonluk gıda maddesini gönderebiliyoruz. Diğer taraftan kendi imkanlarımızla hazırlayacağımız üçüncü etap da göndereceğimiz ürünlerle ilgili çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

“YARDIM İÇİN HERKESLE İRTİBAT HALİNDEYİZ”

Kendilerinin yardım kampanyasının ardından çeşitli kurum ve kuruluşların da yardıma destek vermek istediğini anımsatan Başkan Fadıloğlu, “Bizim hareketimizden sonra diğer sivil toplum kuruluşlarından, gönüllü kuruluşlardan da bize talep geldi. Bizim vasıtamızla yardımları iletmek istediklerini söylediler. Şuanda gönüllü kuruluşlarımızla da irtibatlarımız devam ediyor. Onlar vasıtasıyla da bize intikal ettirilecek olan gıda yardımlarını Somali’ye göndereceğiz. Bu konuda Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali ile telefon görüşmemiz oldu. Görüşmemiz neticesinde ilk etapta hemen hazır olandan bu paketi gönderiyoruz” diye konuştu.

“YARDIMLARIMIZ DEVAM EDECEK”

Somali’de sıkıntı çeken insanların ihtiyaç listesini aldıklarını kaydeden Başkan Fadıloğlu, “İhtiyaç olarak orada aynı zaman da halı, tencere ve tava ihtiyaçları da var. Her türlü ihtiyacın listesini aldık. Gaziantep’in üretim üssü olması münasebetiyle burada üretilen ürünleri de öncelikli olarak göndermeye gayret gösteriyoruz. İnşallah bu duyarlılığı Türkiye’deki tüm kuruluşlarda gösterir. Şehitkamil Belediyesi olarak bu organizasyon içinde yer alıp, Somali’ye bu yardımı bir defalığına değil o insanların standartlarının belli noktaya gelene kadar devamını sağlayacağız. Bu konuda Başbakanımızın da özel direktifleri var. Yani bir defalığına reklam olsun diye göndermek değil aynı sıkıntıyı bir daha yaşamamaları için bu insanlarımıza yardımlarımızı belirli periyotlarla devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.