ŞEHİTKAMİL'E '41 KERE' MAŞALLAH

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Göllüce Mahallesi’ndeki, Milli Şair’imiz ‘Mehmet Akif Ersoy’ Sosyal Tesisinin resmi açılış törenine Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, AK Parti Milletvekili adayı Nejat Koçer, Derya Bakbak, AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Memik Terlemez, Şehitkamil Belediyesi Başkan Yardımcıları, İl Genel Meclis Üyeleri, Şehitkamil İlçe Meclis üyeleri Muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Fadıloğlu; “Projelendirme Süremiz Biraz Uzun, Ama İmalat Sefamız Kısa Olacak”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende bir konuşma yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Göllüce Mahallesinde yaptığımız araştırmalar sonucunda ve Mahalle Muhtarımızdan gelen istek üzerine Göllüce Mahallesine yapılmasını uygun gördüğümüz Mehmet Akif Ersoy Sosyal Tesisi çok kısa bir zamanda mahalle halkının hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Şehitkamil Belediyesi olarak sosyal tesislerimizdeki standartları yükseltmeye devam ediyoruz.. Özellikle göreve geldiğimiz günden bu yana yapmış olduğumuz sosyal tesislerimizde el beceri kurslarından daha çok eğitime yönelik faaliyetlere ağırlık veriyoruz. Bugün burada açılışını yapacağımız Mehmet Akif Ersoy Sosyal Tesisi 990 m2 kapalı alan içinde Bay ve Bayanlar için taziye evi, Anne Merkezi ve öğrenciler için Etüt Salonları bulunuyor.

Buradaki amacımız SBS hazırlık sefasında çocukların eğitimine destek verebilmek. Okuma yazma bilmeyen annelerimizin okuma yazma öğrenmelerini sağlamak ve aynı zamanda da anneleri eğitim görürken çocuklarını eğitmek. Eğitim, Milli Eğitimin işi deyip bir kenara çekilmiyoruz. Bizde taşın altına elimizi sokuyoruz. Biz bu faaliyetlerimizde insanı ve eğitimi ön plana çıkaracak şekilde çalışıyoruz. Göllüce’de daha önce İnayet Topcuoğlu Tıp Merkezinin altında sadece erkeklere ait taziye evi vardı. Rutubetten oturulacak durumda değildi. Sizlerde takip ediyorsunuz. Hemen hemen her gün bir sosyal tesisimiz açılışım var. Biz göreve geldiğimizde bir söylemimiz vardı projelendirme süremiz biraz uzun olacak ama imalat sefamız kısa olacak. Maksimum teslim süresi 90 gündür. Açılışını yaptığımız bu tesislerimizin hepsi doğal gazla ısınmaktadır. Sosyal tesis bakımından zengin bir ilçeyiz. Ama yeterli değil görev süremizce elimizden geldiği kadar ihtiyacı olan Mahallelerimize Sosyal tesis yapacağız. Bu projede emeği geçen ekip arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” dedi.

Aydın; “Şehitkamil Eğitimin Herzaman Yanında”

Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın İse “Son günlerde güzel bir memnuniyeti hep birlikte yaşıyoruz. Her Mahalleye mutlaka bir taziye evi lazım. Ama benim memnun olduğum diğer bir husus ise eğitime verilen önem. Eğitim sadece okullarda işlenen bir konu değildir. Bugün Şehitkamil Belediyemizde bugün ve dün açtığımız Sosyal tesislerde bunu en iyi şekilde anlatıyor. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Sosyal Tesis protokol üyelerinin kurdele kesmesiyle hizmete açıldı. Tesisi gezen protokol üyeleri anne ve çocuk merkezini, okuma-yazma kursu gören yaşlı insanları, SBS'ye hazırlanan çocukları, kreşlerde ders gören minik öğrencileri ve el işi ile uğraşan kadınları ziyaret ederek onlarla tek tek sohbet etti.