ŞEHİTKAMİL'E SU SPORLARINDA MİLLİ GURUR

YEŞİL-SİYAHLI YÜZÜCÜLER REKORA DOYMUYOR

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanlığı’nın 2016 yılı planlı faaliyet programında yer alan ve 130 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen Paletli Yüzme Gençler ve Büyükler Türkiye Şampiyonası’nda rekordan rekora koşan Şehitkamil Belediye Spor Kulübü Sporcusu Mehmet Emin Bay, alkışı hak eden performansıyla ay-yıldızlı formanın da sahibi oldu. Kocaeli ilinde gerçekleştirilen Gençler ve Büyükler Türkiye Şampiyonası’nda 5 kez Ümitler Türkiye Rekoru ve 1 kez Gençler Türkiye Rekoru kırarak A Milli Takım ve Genç Milli Takımı asil kadrosuna seçilen şampiyon sporcu, 22-28 Haziran 2016 tarihlerinde Yunanistan’da yapılacak Avrupa Büyükler Şampiyonası’nda A Milli Takımı kadrosunda ve 04-11 Temmuz 2016 tarihlerinde Fransa’da yapılacak Dünya Gençler Şampiyonasında Genç Milli Takım kadrosunda ülkemizi temsil edecek. Yeşil-siyahlı kulüpte Paletli Yüzme Gençler ve Büyükler Türkiye Şampiyonası’nın ardından  Bursa ilinde düzenlenen Spor Genel Müdürlüğü Anadolu Yıldızlar Ligi Yüzme Finallerinde yeşil- siyahlı kulaçların takımlar bazında ve ferdi yarışmalarda elde ettiği başarılarda göğüs kabarttı.

 

ANALİG YÜZME FİNALLERİNE ŞEHİTKAMİL DAMGASI

21-22 Mayıs 2016 tarihlerinde Bursa’da Spor Genel Müdürlüğü Organizasyonu’nda düzenlenen ANALİG Türkiye Yüzme Finallerinde Gaziantep İl Karması adına yarışan 36 yeşil-siyahlı altın kulaçlar, ferdi kategoride 11 kez ödül kürsüsüne çıkma başarısı gösterdi. 11- 13 Yaş Kızlar Kategorisinde Türkiye üçüncülüğü elde eden Şehitkamilli Yüzücüler, takımlar bazında tüm yaş kategorilerinde de ilk ona girmeyi başardı. Şampiyona sonrasında velileri tarafından Alleben Yüzme Havuzunda coşkuyla karşılanan Gaziantepli şampiyonlar, bundan sonraki süreçte de başarı geleneğini devam ettirmek istediklerini, kendilerine olan ilgi ve desteğin çok büyük olduğunu belirterek Türkiye Şampiyonası’nda elde ettikleri başarıları Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na armağan etti.

 

GAZİANTEP’E ÖNEMLİ BAŞARILARLA DÖNDÜK

Paletli Yüzme Gençler ve Büyükler Türkiye Şampiyonası ve ANALİG Türkiye Yüzme Finalleri hakkında değerlendirmelerde bulunan Alleben Yüzme Havuzları Baş Antrenörü Volkan Özbilen, her iki şampiyonada Gaziantep’e önemli başarılarla döndüklerini belirtti. Tecrübeli Antrenör Özbilen, “Uzun emekler sonrasında sporcularımız sezonun iki önemli final yarışından başarılarla  rekorlarla ayrıldı. Şampiyona sonuçları mutluluk verici. Ben, sporcularımız üzerinde emeği olan tüm antrenörlerimiz adına değerli sporcularımızı kutluyor, bizlerden desteklerini esirgemeyen değerli yöneticilerimize, sporcu velilerimize teşekkürlerimi sunuyorum”  ifadelerini kullandı.