ŞEHİTKAMİL'İN BAYANLARI ÜRETİME KATKI SAĞLIYOR
SOSYAL TESİSLER FABRİKA GİBİ ÇALIŞIYOR
Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nun özel ilgi gösterdiği Sosyal Tesisler, bayanların farklı alanlarda kendini geliştirdikleri ve aynı zamanda üretime katkı sundukları fabrikalar gibi çalışıyor. Ev hanımları ve okula gitmeyen genç kızlardan oluşan kursiyerler iğne oyası kurslarının yanı sıra, dikiş nakış kurslarından da faydalanarak hem meslek sahibi oluyorlar hem de ürettikleri ürünleri satarak aile bütçesine katkıda bulunuyorlar. Bir yıl boyunca üzerinde çalıştıkları elbiseleri mankenler üzerinde sergileyen bayanlar herkesin takdirini kazandı.
KENDİ KIYAFETLERİNİ KENDİLERİ TASARLIYORLAR
Şirinevler Sosyal Tesislerine gelmeden önce herhangi bir aktivitede bulunmadıklarını belirten kursiyerler; “Şirinevler sosyal tesisine geldiğimde dikiş nakış konusunda herhangi bir bilgim yoktu. Zamanla sırasıyla dikiş ve nakış kurslarına katılarak kendi elbiselerimi dikmeye başladım. Yaptığım işte kendimi daha da geliştirip yaptığım ürünleri satmaya başladım. Burada kendi kıyafetlerimizi kendimiz yapıp tasarlıyoruz ve en azından masraf yapmadan düğünlerde giyeceğimiz kıyafetlerimizi yapıyoruz. Kullandığımız kumaşlarımızın hepsini belediyemiz karşılıyor. Şehitkamil belediyemize ve Başkanımız Rıdvan Fadıllıoğlu’na çok teşekkür ediyorum” dedi.
Ayrıca Sosyal Tesislerde açılan kurslara katılan bayanlar kurslara katılmaları konusunda diğer ev hanımlarına çağrıda bulunarak, Sosyal Tesislerden yararlanmalarının sosyal ve kültürel yaşamlarına fayda sağlayacağını belirttiler.
Haberler
TÜRK DÜNYASI ŞEHİTKAMİL’DE BULUŞUYOR
BAŞKAN YILMAZ’DAN 1 MAYIS MESAJI
GENÇ YETENEKLER ŞEHİTKAMİL’DE SAHNEYE ÇIKIYOR
MİNİK KULAÇLAR ALLEBEN’DE BULUŞTU
BAŞKAN YILMAZ’DAN ÜNİVERSİTE ADAYLARINA GÜÇLÜ DESTEK
ŞEHİTKAMİL'DE YOLLAR YENİLENİYOR
ŞEHİTKAMİL’DE HAMLELER VEFA İÇİN ATILDI
ŞEHİTKAMİL’DE TOPLU SÜNNET COŞKUSU
BAŞKAN YILMAZ KOLTUĞUNU KILINÇ’A BIRAKTI
ŞEHİTKAMİL’DE 23 NİSAN COŞKUSU