ŞEHİTKAMİL'İN BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR

ŞEHİTKAMİL’DEN MİLLİ TAKIMLARA 11 SPORCU

Türkiye Şampiyonalarında çeşitli dereceler elde ederek 11 sporcusunu milli takımlara gönderen Şehitkamil Belediyespor, sporcuların almış olduğu Dünya ve Avrupa dereceleriyle bileğinin bükülmediğini tüm dünyaya gösterdi. 2013 Yılı İçerisinde Litvanya’da düzenlenen Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonasında +90 Kg Sıkletinde Sağ Kolda Mustafa Dinleyici Avrupa Şampiyonluğu elde etmiş,  75 Kg’da Yasin Urhun Yarışma esnasında Avrupa ikincisi olmuş, ancak finalde yarıştığı rakibinin dopingli çıkması üzerine derecesi Avrupa Şampiyonluğu olarak tescil edilmişti. Yine 2013 Yılı İçerisinde Polonya’da düzenlenen 35. Dünya Bilek Güreşi Şampiyonasına Katılan Türk Milli Takımı Kafilesine Şehitkamil Belediyespor Kulübü 4 Sporcu vererek büyük bir başarıya imza atmıştır. Bu Sporculardan 75 Kg’da Yasin Urhun Dünya Şampiyonluğu, 90 Kg Sıkletinde Sağ Kolda Mustafa Dinleyici ise Dünya üçüncülüğü elde etmiştir.  Şampiyonaya katılan Fatih Mehmet Boz ve Osman Ölmez ise dünya sıralamasında ilk 10’a girmişlerdir.

BELEDİYEMİZİN DESTEĞİ İLE BAŞARILARIMIZIN DEVAMI GELECEK

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu tarafından ödüle layık görülen  sporculardan biri olan  Yasin Urhun, ise, Şehitkamil çatısı altında, takım olarak büyük başarıların altına imza attık. Belediye Başkanımız kulüp başkanımız ve bize destek olan herkesin sayesinde bu başarılar geldi. Bilek Güreşi yeni yeni tanınan ve yapılan bir spor dalı. Bizde bu sporun yayılması için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Herkesi bu sporu yapmaya davet ediyorum” dedi. 7 Dünya 8’de Avrupa şampiyonluğu bulunan Mustafa Dinleyici ise; “ Kulüp ve Belediye olarak tüm desteği arkamızda hissediyoruz. Bizde bunun bilincinde olarak elimizden geldiğince çok çalışıp hem kulübümüzü hem de ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Bize destek olan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve kulüp başkanımıza çok teşekkür ediyorum ”dedi.

BİZİM ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ TÜRKİYE’NİN ADINI DÜNYAYA DUYURMAK

Sporcuları başarılarından dolayı tebrik eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu; “ 2012- 2013 Sezonunda Türkiye Şampiyonlarında çeşitli dereceler elde eden 11 sporcumuz Milli Takımlara katılmıştır. Bununla beraber Dünya ve Avrupa derecesi elde eden sporcularımız olduğu gibi birçok arkadaşımızda Türkiye derecesi elde etmiştir. Litvanya’da düzenlenen Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonasında 90 Kg Sıkletinde Sağ Kolda Mustafa Dinleyici Avrupa Şampiyonluğu elde etti,  75 Kg’da Yasin Urhun Avrupa Şampiyonluğu elde etmiştir. Bizim öncelikli hedefimiz önce Türkiye’nin adını Dünyaya duyurmak ardından Gaziantep’in en son olarak da Şehitkamil Belediye sporumuzun ön plana çıkmasını sağlamak. Ben büyük özveri ile çalışan ve milli marşımızı yurt dışında okutup bayrağımızı göndere çektiren tüm sporcularımızı tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum” dedi.

 

Konuşmaların ardından Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve Şehitkamil Belediyespor Kulüp Başkanı Musa Yıldız sporcuları tebrik ederek hediyelerini verdi.