ŞEHİTKAMİL 'İZCİ KAMPI' İLE HAYAT EĞLENCEYE DÖNÜŞÜYOR

ÇOCUKLAR BİREYSEL YETENEKLERİNİ SERGİLEYEREK KENDİLERİNİ KEŞFEDİYORLAR

 

Şehitkamil Belediyesine bağlı sosyal tesislerde eğitim gören çocuklar kamp heyecanı yaşamaya başladı. Haftanın üç günü geceli gündüzlü kamp yapan çocuklar, hem birlikte yaşama ve paylaşma alışkanlığı, hem de deneyimli hocalar eşliğinde spor yaparak spor yapma alışkanlığı kazanıyorlar. Sabah erken saatlerde kalkıp güne kahvaltı ile başlayan çocuklar ardından pentatlon sahasında birbirinden zorlu ve bir o kadar da eğlenceli parkurlarda sporlarını yapıyorlar. Akşam saatine kadar çeşitli aktiviteler yapan çocuklar akşam yaktıkları kamp ateşinin çevresinde bireysel yeteneklerini sergileyip eğlenceli vakit geçiriyorlar.

 

BAŞKAN FADILOĞLU TAKDİR TOPLAMAYA DEVAM EDİYOR

 

Sosyal belediyecilik alanında ilçenin vizyonunu değiştiren ve yaptığı projelerle nokta atışı yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, faaliyete geçirdiği pentatlon sahası ve izci kampı projeleriyle de fark yaratmayı başardı. Gelişme çağındaki çocuk ve gençlerin sağlıklı gelişimlerini sağlamak adına hayata geçirilen Pentatlon ve İzci Kampı projesi ile birlikte çocuklara spor alışkanlığını aşılanıyor.

 

BU KAMP SAYESİNDE ÇOCUKLAR İZCİLİKLE ALAKALI HERŞEYİ ÖĞRENİYORLAR

 

İzci kampında eğitim alan çocuklardan sorumlu öğretmenler; “Öncelikle Şehitkamil belediyesine çok teşekkür ediyorum. Gelişim çağındaki çocuklar burada edindikleri deneyim sayesinde büyük aşama kaydediyorlar. Yapılan faaliyetlerin hepsi burada gençlerin kendine yönelik bireysel yeteneklerini keşfetmede büyük yarar sağlıyor. Etkinlik zamanlarında tüm öğrencilerimiz kendi bireysel yeteneklerini sergiliyorlar. Böylece kendi özgüvenlerini kazanıyorlar.  Burada çocuklara izcilikle alakalı kuralları marşları da öğretiyoruz. Üç gün ve dolu dolu geçen bu eğitim sürecinde çocuklarımız buradan mutlu bir şekilde ayrılıyorlar” dediler.

 

İZCİ KAMPI SAYESİNDE FARKLI DENEYİMLER YAŞIYORUZ

 

Farklı yaş gruplarından kampa katılan çocuklar; “ İzci kampında farklı deneyimler yaşıyoruz. Ailelerimiz belediyemize güvenip bizleri buraya kampa gönderiyor. Kaldığımız üç gün boyunca her türlü ihtiyacımız belediyemiz tarafından karşılanıyor. Burada yeni yeni arkadaşlıklar ediniyoruz. Sabah akşam burada birlikte vakit geçirip çeşitli oyunlar oynuyoruz. Daha önceleri ailemizden ayrı üç gün geçirmemiştik. Burada doğa şartlarına da ayak uydurmaya çalışıyoruz. Akşamları kamp ateşinin etrafında eğlenceli dakikalar geçiriyoruz. Bize bu imkanı veren Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na çok teşekkür ediyoruz” dediler.