ŞEHİTKAMİL'Lİ YEMENİLER TÜRKİYE DERECELERİ ELDE ETTİ

ŞEHİTKAMİL’DE BEŞİ BİR YERDE

Türkiye Halkoyunları Federasyonu Başkanlığınca 2014 yılında organize edilen il ve bölge şampiyonlarında yıldızlar ve büyükler düzenlemesiz dal kategorilerinde birincilik elde ederek Kulüpler Arası Türkiye Şampiyonasında Gaziantep’i temsil etme hakkı elde eden Şehitkamil  Belediyesi Halkoyunları Topluluğu, bu şampiyonadan da önemli derecelerle ayrıldı. Yıldızlar kategorisinde Türkiye üçüncülüğü elde eden yeşil – siyahlı yemeniler büyükler kategorisinde ise Türkiye altıncılığı elde ederek sırlamada Türkiye’nin en iyi on kulübü arasına girmeyi başardılar. Şehitkamil  Belediyesi Halkoyunları Topluluğu Antrenörü Sait Koca, “ Türkiye Şampiyonasında ilimizi başarıyla temsil ettik. Türkiye’nin 8 farklı coğrafyasından şampiyonaya katılan 16 ekibe ve şampiyonanın yapıldığı salonları dolduran binlerce kişiye Gaziantep halkoyunlarını ve halk kültürünü tanıtabilmek bizler için önemli başarı. Bunun yanı sıra 2014 yılını 5 önemli derece ile tamamladık. Bu başarıların elde edilmesinde emek veren, destek veren herkese topluluğumuz üyeleri adında sonsuz teşekkürlerimi sunmak istiyorum” ifadelerini  kullandı.

HALKOYUNLARI TOPLULUĞUMUZ ÜYELERİNİ TEBRİK EDİYORUM

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu,  İstanbul ilinde düzenlenen Kulüpler Arası Halkoyunları Türkiye Şampiyonasından derecelerle dönen Şehitkamil Belediyesi Halkoyunları Topluluğu üyelerini tebrik etti. Başkan Fadıloğlu, “   Halkoyunları topluluğumuz 2014 yılı içerisinde düzenlenen il, bölge ve Türkiye şampiyonlarından önemli şampiyonluklar ve derecelerle ayrıldı. Halkoyunları topluluğumuz elde ettiği sportif başarıların yanı sıra Gaziantep halkoyunları kültürünün sevilmesi ve yaygınlaşması adında önemli çalışmalara imza attı. Ben bu başarıların elde edilmesinde emek veren tüm oyuncularımızı, teknik ekipte yer alan arkadaşlarımızı ve değerli sporcu velilerimizi kutluyorum. Bundan sonraki süreçte de bu başarıların süre gelmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.