ŞEHİTKAMİL, POTADA 8 ÜLKEYİ BULUŞTURDU

GENÇ BASKETBOLCULAR TÜM DÜNYAYA KARDEŞLİK MESAJI VERDİ

Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümünde Kurtuluş Savaşı’ndan bu güne aziz Türk milletinin sergilediği kahramanlık destanı, düzenlenen sportif ve kültürel etkinliklerle yaşatılıyor. Şehitkamil Belediyesi,  Türkiye Basketbol Federasyonu Gaziantep İl Temsilciği, İstikrar  Eğitim Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ve Anadolu Öğrenci Birliği, işbirliğiyle organize edilen 25 Aralık 3x3 Salon Basketbolu Turnuvası’na katılan  8 farklı ülkeden 60 üniversiteli öğrenci, spor yoluyla  tüm dünyaya barış, huzur ve kardeşlik mesajlarını verdi. Tüm farklılıklarını bir yana bırakarak parke üzerinde büyük bir gönül bağı kuran dev adamlar, terör olayları ve iç savaşlar nedeniyle ülkemiz başta olmak üzere tüm İslam coğrafyasında akan kanın bir an önce durması,  huzur ve güven ortamının zaman kaybetmeden tesis edilmesi konusunda temennilerde bulundu.

 

DÜNYA BARIŞINA  KATKI SAĞLAYAN GENÇLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Turnuvada 8 farklı ülkeden organizasyona katılan üniversiteli sporcuları yalnız bırakmayan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, sertifika töreni esnasında yaptığı konuşmada dünya barışına ve kardeşliğine katkı sağlayan üniversiteli gençlere teşekkürler etti. Başkan Fadıloğlu,  “25 Aralık Kurtuluş Günü nedeniyle paydaş kurumlarla organize ettiğimiz sportif ve kültürel etkinliklerde çocuklarımız, gençlerimizle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün bu salonda çok anlamlı bir organizasyona hep birlikte imza atıyoruz. Tüm farklılıkları, ayrılıkları bir tarafa bırakarak, barış ve kardeşlik için bu gün omuz omuza, gönül gönüle olan tüm gençlerimize teşekkür ediyorum. Sportif mecradaki bu güzelliklerin büyüyerek devam etmesini gönülden arzu ediyorum”  şeklinde konuştu.

 

SPORTİF ETKİNLİKLER HER YIL DAHA GENİŞ KİTLELERE HİTAP EDİYOR

25 Aralık 3x3 Salon Basketbolu Turnuvası’na katılan sporcuların katılım ve teşekkür sertifikalarını aldığı törende konuşan İstikrar Eğitim Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Hüseyin Rahmi Açıkkol, Şehitkamil Belediyesinin düzenlemiş olduğu sportif ve kültürel etkinliklerin her yıl daha geniş kitlelere hitap ettiğini kaydetti. Açıkkol, “Şehitkamil Belediyesi,  yıl içerisinde birbirinden farklı branşlarda düzenlediği sportif ve kültürel etkinliklerle çok daha geniş kitlelere hitap ediyor. Anaokulu çağındaki çocuklarımızdan, üniversiteli gençlerimize kadar tüm yaş  grupları ve sosyal çevrelere hitap eden bu etkinliklerde; sosyal mesajlar veriliyor, farkındalıklar yaratılıyor,  milli değerlerimiz ile birlikte sporun barış, kardeşlik ve centilmenlik duyguları katılımcılara büyük bir titizlikle aşılanıyor. Ben, bu nedenle Şehitkamil Belediye Başkanımıza ve onun kıymetli mesai arkadaşlarına teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

 

Dernek Başkanı Açıkkol, tören esnasında Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na ve TBF İl Temsilcisi Güven Alkoçak’a tüm sporcular adına teşekkür etti.