ŞEHİTKAMİL, RAMAZAN ŞENLİKLERİNİ VATANDAŞIN AYAĞINA GÖTÜRÜYOR

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Başkan Fadıloğlu yaptığı açıklamada, bu yıl Ramazan etkinliklerini daha çok çocuklara yönelik düzenlediklerini belirterek, "Şehitkamil Belediyesi olarak Ramazan etkinlikleri çerçevesinde bu sene 21 çocuklara yönelik gösteri, 4 ise Sakal-ı Şerif ziyareti gerçekleştiriyoruz. Ramazan ayı içerisindeki Perşembe'yi Cuma'ya bağlayan tüm gecelerde değişik noktalarda Sakal-ı Şerif ziyaretleri gerçekleştireceğiz. Mevsim itibariyle yatsı namazının ileri vakit de olması sebebiyle çok geniş bir program yapamadık. Çünkü, hem yatsı namazı geç saatte okunuyor hem de cemaatin namazdan çıkması uzun sürüyor.

Daha sonra ise sahur hazırlığı için insanlarımızın uykusunu düşündüğümüz için çok fazla ileriye gitmemek adına çocuklara yönelik programlar düzenledik. Saat 21.00 ile 22.30 arasında çocuklara yönelik etkinlikler yapılıyor. Bunlar animasyonlar, kendilerine göre, ‘Yetenek sizsiniz’ yarışması ve kukla gösterisi gibi faaliyetler yapılıyor" dedi.

Programları farklı semtlerde düzenlemeye dikkat ettiklerini dile getiren Başkan Fadıloğlu, "Bu faaliyetler yapılırken dikkat edilen en önemli husus vatandaşı belli bir noktaya toplamaktan çok herkesin kendi mahallesinde yapılmasını sağlamaktır. Çünkü, çocukların tek başına gelmeleri problem olacak ama kendi mahallesinde ailesi ve büyükleri namaza gitmişken, oraya yakın bir yerde onların eğlenmesini sağlamak emniyet açısından da son derece önemlidir. Buna dikkat ettik. Bunu yaparken sadece şehir merkezindeki mahalleler değil, dışarıdaki Aktoprak ve Arıl'da da bu programları düzenledik. Bu sayede mahalle olan köylerimizin de bu programlardan yararlanmasını sağladık. Yapılan bu gösterilerde mümkün olduğu kadar çocuklara aynı zamanda eğiti ve öğretici bilgiler vermek adına programları düzenledik. İnşallah bunların sonuçlarını da bir şekilde almış oluruz. Katılım gayet güzel. Çocuklar büyük bir heyecanla sahne kurulmadan önce yerlerini almaya gayret gösteriyorlar. İnşallah mevsim itibariyle zaman aralığı genişledikçe biz bunları daha da artıracağız" diye konuştu.