ŞEHİTKAMİL ZABITA EKİPLERİ DENETİMLERİNİ ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYOR

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


BİR AYDA 2 BİN 922 İŞYERİ DENETLENDİ

Sosyal belediyecilik alanında hayata geçirdiği projelerle insan odaklı hizmetler üreten Şehitkamil Belediyesi, insanların sağlığını korumak adına da çeşitli çalışmalarda bulunuyor. Şehitkamil Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından yapılan çalışmalar hız kesmeden devam ederken, ekipler ilçe genelindeki tüm işyerleri denetimlerini sürdürüyor. Halkın sağlığını tehdit eden işletmelere göz açtırmayan ekipler, temizlik ve kaliteden ödün vermiyor. Çalışmalarıyla ilçe halkının takdirini toplayan Şehitkamil Belediyesi zabıta ekipleri, son 1 ay içinde 2 bin 922 işyerini denetlerken, uygunsuz olarak gördüğü bin 534 işletmeye ihtarda bulundu. İhtarlara rağmen kurallara uymayan bazı işletmelere son bir ay içinde 4 bin 936 TL para cezası uygulanırken, Ocak ayından buyana bu para cezaları 43 bin 642 TL’yi buldu. Son bir yıl içinde denetimler sayesinde 17 bin 536 işyerinin kurallara uyduğu, 325 işyerinin ise kurallara uymadığı tespit edildi.

İMALATHANELER SIK SIK KONTROL EDİLİYOR

Zabıta ekipleri özellikle gıda üretimi yapan işletmeler üzerinde denetimlerini yoğunlaştırıyor. Gıda üretimi yapan işletmeleri detaylı olarak inceleyen ekipler, üretimin temiz ve kaliteli olması açısından işletmede çalışan işçileri de denetliyor. İşçilerin tırnaklarını ve saçlarını kontrol eden ekipler, üretim sırasında bone ve eldiven takılmasını istedi. Vatandaşların gönül rahatlığıyla tüketim yapması için çaba sarf eden ekipler, ilçe genelindeki tüm imalathaneleri tek tek incelemeye devam ediyor. Denetimleri belirli aralıklarla uygulamaya devam edecek olan ekipler, bazı esnaflardan da takdir topladı.

VATANDAŞ DENETİMLERDEN MEMNUN

Şehitkamil Belediyesi bünyesinde görev yapan zabıta ekiplerinin çalışmalarından memnun olduklarını söyleyen vatandaşlar, “Şehitkamil Belediyesi her alanda olduğu gibi temiz ve kaliteli üretim yapılması noktasında da hassasiyetini zabıta ekiplerinin yaptığı bu denetimlerle bir kez daha göstermiş oldu.  Ekiplerin imalathaneleri incelemesi ve işyerlerini kontrol etmesi sayesinde bizlerde gönül rahatlığıyla tüketim yapabiliyoruz. Zabıta ekiplerinin denetimleriyle işyerleri de ceza işlemi görmemek için önlem alıyor. Bu sayede temizliğe ve hijyene daha çok dikkat ediliyor. Çalışmalarından dolayı Şehitkamil Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz” dediler.