ŞEHİTKAMİL BELEDİYE BAŞKANI RIDVAN FADILOĞLU DÜNYA ÇEVRE GÜNÜNÜ KUTLADI

Çevre ve doğa bilincinin her kesime aşılanması gerektiğine vurgu yapan Başkan Fadıloğlu yayınladığı mesajında; “İçinde yaşadığımız çevrenin kaynaklarının bilinçsizce ve hoyratça kullanması nedeniyle çevre sorunları ortaya çıkmaya başlamış, özellikle son yıllarda sanayileşmeyle birlikte çevre sorunları iyice gün yüzüne çıkmıştır. Şehitkamil Belediyesi olarak bizler geleceği düşünerek yapmış olduğumuz projelerde çevre ve doğaya karşı olan tüm sorumluluklarımızı yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda ortaya koyduğumuz projelerin temelinde çevre ve insan faktörünü göz ardı etmiyoruz. Bu bağlamda Çevresel faktörler dikkate alındığında Avrupa Birliği Uyum Yasası çerçevesinde yeni atılımlar yaptık ve Katı Atık Ayrıştırma Tesisimizi oluşturduk. Böylece mevcut evsel atığın içerisindeki plastik, cam ve kağıt gibi doğada uzun süre kalan ve çevreye zarar veren maddeleri ortadan kaldırmayı hedefledik. Yine belediye olarak yarınlarımız yeşersin diye binlerce fidanı toprakla buluşturup Şehitkamil Ormanımızın beşinci etabını bitirdik. Buna ek olarak ilçemizdeki park ve bahçelerdeki düzenlemeleri yaparak vatandaşlarımızın özlediği yeşili ve doğayı gözle görülebilecek şekilde ilçemize yaydık.Geleceğimiz olan yeni nesil gençlerimize temiz bir Dünya bırakmak adına elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Dünya Çevre Gününün çevre bilincinin artmasına vesile olmasını temenni ediyor, vatandaşlarımıza güzel, temiz bir çevrede, mutlu ve sağlıklı bir yaşam diliyorum” dedi.