ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ 25 BİN KİŞİYE AŞURE DAĞITACAK

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


AŞURE, BOLLUK VE BEREKETİN SİMGESİDİR

Muharrem ayının gelmesiyle birlikte her yıl olduğu gibi bu yılda vatandaşlara aşure ikram edecek olan Şehitkamil Belediyesi hazırlıklarını tamamladı. Cuma günü öğle saatlerinde İlçe genelindeki 14 cami ile demokrasi Meydanı’nda kurulacak çadırlarda vatandaşlar için hazırlanan aşureler görevliler tarafından ikram edilecek. Bu sayede paylaşmanın, dayanışmanın, birliğin ve kardeşliğin ifadesi, bolluk ile bereketin simgesi olan aşurenin önemi insanlara bir kez daha hatırlatılmış olacak. İlçe genelindeki camilerde saat 12:30’da, Demokrasi Meydanı’nda ise saat 11:00’da ikram edilmeye başlanacak olan aşure dağıtımına tüm vatandaşlarımız davetlidir.

MUHARREM AYI’NIN ÖNEMİ

Kerbela olayı, dünyanın hangi bölgesinde yaşarsa yaşasın, hangi dini-kültürel alt kimliğe mensup olursa olsun, İslam toplumlarının hemen hemen hepsinde önem atfedilen bir hadisedir. Bu öneme istinaden Muharrem, Aşure ve Kerbela’nın, İslam toplumlarının dini-kültürel hayatında da bazı yansımaları olmuştur. Müslüman coğrafyasında bu ayda tutulan oruçlar, pişirilip dağıtılan aşureler ve Kerbela’da Hz. Peygamber’in (s.a.v) torunu Hz. Hüseyin ile beraber ailesi ve yanında bulunanlardan şehit olanların yad edilmesi bunların başlıcalarıdır.

Bu amaçla, Aşure paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesidir. Aşurenin bu mecazi anlamı toplumumuz için bugün her zamankinden daha fazla önem taşımaktadır. Milletimiz, asırlardır sürdürdüğü gelenekle bugün de; farklılıkların ahenk içindeki ortak tada katkı sağlamaları, birlik gibi kültürümüzün özünde hep var olan güzellikleri devam ettirme bilinci ile birbirinden farklı tatları aynı kazanda kaynatıp, aşure aşı yapmaya, birlikte yaşamanın sembolünü tadarken muhabbeti paylaşmaya devam etmektedir.