ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ 38. SOSYAL TESİSİNİ TÖRENLE HİZMETE AÇTI


Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Şehitkamil Belediyesi tarafından Özgürlük Mahallesi’ne yaptırılan Özgürlük Sosyal Tesisinin açılış törenine, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Hüseyin Çelik, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şahinbey Belediyesi Başkan Yardımcısı Birol Ülger, Şehitkamil Belediyesi Başkan Yardımcıları, SGK Gaziantep İl Müdürü Ahmet Yetim, Ak Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Memik Terlemez, Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programın açılış konuşmasını yapan Özgürlük Mahalle Muhtarı Ali Ertürk, “Öncelikle Hükümetimize, Milletvekillerimize ve Sayın Başkanımıza teşekkür etmek istiyorum. Mahallemizde başladıkları Sosyal Tesis inşaatını kısa sürede bitirdiler. Ayrım yapmadan tüm mahallelere eşit hizmet için çalışıyorlar. Zengin fakir, doğu batı ayrımı yapmadan her mahallede aynı kalitede malzeme kullanarak hizmet veriyorlar. Başta Sayın Başbakanımız olmak üzere milletvekillerimiz ve Belediye Başkanımız Rıdvan Beye Özgürlük Mahallesi adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Sosyal Belediyeciliğe vurgu yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Şehitkamil Belediyesi olarak özellikle Sosyal Belediyecilik anlamında eksikleri tamamlamaya gayret gösteriyoruz. Yapılan bu planlamalarda bölgelerin ihtiyaçlarına göre hareket ediliyoruz. Mevcut mahallelerimizde daha önceden plansız bir yapılaşma olduğu için bir metre kare yer bulmakta sıkıntı çekiyoruz. Son dönemlerde yapmış olduğumuz Sosyal Tesislerin tamamı şahısların evleri alınarak kamulaştırma sonucunda mahallerimize sosyal tesisleri kazandırmaya devam ediyoruz.

Şehitkamil Belediyesi olarak planlamayı yakalamaya gayret gösteriyoruz. Fakat geçmiş dönemlerde hisseli tapunun satışı senetle yapılan satışların bir kademe ötesine giderek ancak tapu noktasına getirmeye gayret gösteriyoruz. Şehitkamil Belediyesi olarak asıl gelmek istediğimiz nokta kentsel dönüşüm noktasında ideal yerler üretmeye gayret göstermeye çalışıyoruz.Bununla ilgili olarak planlı bir şekilde kentsel dönüşüm alanında Şirinevler Mahallesi’nde 1+1 288 adet konut imal ettik. Bunların müracaatlarını aldık. 288 konut için yaklaşık bin 500 müracaat oldu. 700’den fazla kişi bu konutlardan yararlandı” dedi.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na Gaziantep’e kazandırdığı Sosyal Tesislerden ve yaptığı diğer hizmetlerden dolayı teşekkür eden Çelik, “Ben yıllardır Gaziantep’e gidip geliyorum. Özellikle Büyükşehir Belediyesi’nin AK Parti’ye geçmesiyle Şehitkamil Belediyemiz, Şahinbey Belediyemiz ve merkez belediyelerimiz Gaziantepli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak daha iyi bir şehir yaşanılabilir kent oluşturabilmek için çok fazla gayret gösteriyor.

AK Parti ile birlikte Sosyal Belediyecilik kavramı yerli yerine oturdu. Daha önce belediye denilince çöp toplayan, yolları asfaltlayan, kanalizasyon yapan teşkilat akla geliyordu. Ama şuanda belediyecilik denildiği zaman vatandaşın beşikten mezara kadar tüm her şeyi planlayan her an vatandaşın yanında olan bir kurumdan söz ediyoruz. Taziye evlerinden mezarlıklara varıncaya kadar Sosyal Tesislerden, eğitim faaliyetlerine varıncaya kadar ana okullardan liselerin bahçesine kadar tanzimini yapan Sosyal Belediyecilik anlamında çok fazla gayret içindedir” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Hüseyin Çelik, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, ve Ak Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, kurdele kesimiyle Sosyal Tesisi hizmete açtılar.

Şehitkamil Belediyesi tarafından yapılan tesisi gezen Çelik, burada toplanan kadınlarla sohbet etti. Daha sonra ise tesisteki anaokulu öğrencisi olan miniklerin gösterisini ve okuma-yazma kursuna gelen yaşlıların gösterdikleri azmi ilgiyle izledi.