ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ 3. ETAP ORMANI YÜZLERCE KİŞİNİNİ KATILIMIYLA HAYATA GEÇTİ

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Şehitkamil Belediyesi 3. Etap Ormanı fidan dikim törenine Vali yardımcısı Mevlüt Kurban, Başsavcı Esat Semerci, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ünsal Göksen, Şehitkamil ilçe Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkamil İlçe Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu, İl Özel İdare Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Ömer Nasuhi Güleç, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, öğretmenler ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra açılış konuşmasını yapan Başkan Rıdvan Fadıloğlu, TEMA Vakfı'nın yapmış olduğu araştırmaya göre: Her yıl Dünya'da; yangın, tarla açmak, ev kurmak ve maden çıkarmak gibi sebeplerle 13 milyon hektar ormanlık alanın yok olduğunu söyledi. Bu rakamın İç Anadolu Bölgesi'nin büyüklüğüne eşdeğer olduğunu belirten Başkan Fadıloğlu, Kaybedilen alanın kazanılması için 10 yıl boyunca her insanın, senede 2 ağaç dikmesinin gerektiğini ifade etti.

Başkan Fadıloğlu;“Bu Ormanla Birlikte, Toplam 217 Bin Metrekare Alan Üzerine 22 Bin Ağaç Dikmiş Olacağız”

“Ormanımız, 54 Bin Metre Kare Alan Üzerine 5 Bin Ağaçtan Oluşacak”

Bu durumdan hareketle, “Bi Dünya Yeşil” projesini başlattıklarını anlatan Fadıloğlu, “İlçemizde yaşayan her kesin, senede iki defa fidanları toprakla buluşturmasını istedik. İlk Ormanımız; Beylerbeyi'nde 87 bin metrekare alan üzerine 9 bin ağaçtan; İkinci Ormanımız ise Beykent'te 76 bin metrekare alan üzerine 6 bin ağaçtan oluşuyor. Bugün kuracağımız, Şehitkamil 3. etap ormanımız, 54 bin metre kare alan üzerine 5 bin ağaçtan oluşacak. Bu ormanla birlikte, toplam 217 bin metrekare alan üzerine 22 bin ağaç dikmiş olacağız” diye konuştu.

Bu Ağaçların Altında Torunlarımız; Sevinç Ve Heyecanlarını Paylaşacak.

Bu tür faaliyetleri çocuklarla beraber yaptıklarını aktaran Fadıloğlu, “Bunu yapmaya devam edeceğiz. Bugün diktiğiniz fidanlar, yıllar sonra ağaçlara dönüşecek. Bizler için bu dünyadan ayrılık vakti geldiğinde; bizden bir parçanın bu dünyada hep yaşadığını bileceğiz. Belki de bu ağaçların altında torunlarımız; sevinç ve heyecanlarını paylaşacak. Her baharda, yeni bir orman; yeni bir umut demektir” şeklinde konuştu.


Törende söz alan Şehitkamil İlçe Kaymakamı Mehmet Aydın da, "Çevreyle ilgili olan bu proje beni çok mutlu ediyor. Yaşamımız boyunca çevreye verdiğimiz zararı bu şekilde biraz olsun telafi edebileceğiz. İşin daha da güzel yanı öğrencilerimize bu törenle yeşil çevre bilinci edindiriyoruz. Çocuklarımız burada bu işi görerek birebir fidanları dikerek öğrenecekler. Kentsel yaşamda bu edindikleri bilinç çevreye karşı daha hassas olmalarını sağlayacak. Başta Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu olmak üzere bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmanın ardından halk oyunları gösterisi sunuldu.
Düzenlenen tören protokol üyelerinin ve öğrencilerin ağaç dikmesiyle sona erdi.