ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ 4. ETAP ORMANI YÜZLERCE KİŞİNİNİ KATILIMIYLA HAYATA GEÇTİ

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Dülük Mesire Alanı’nda gerçekleşen Şehitkamil Ormanı’nın 4. Etap fidan dikim programına, Gaziantep Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, Gaziantep Bölge İdare Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci, Gaziantep İl Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, , Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, İl Genel Meclis Başkanı Menderes Karaduman, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, Muhtarlar ve çok sayıda öğrenci ile davetli katıldı.

Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil Belediyesi olarak yeşile ve ağaçlandırmaya her zaman önem verdiklerini dile getirerek; “Her yıl Mart ayında ve Ekim ile Kasım aylarında dikim yapmak üzere Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ile irtibat halindeyiz. Bugün gerçekleştireceğimiz ağaçlandırma sahası 55 bin dönüm arazidir.

İlk olarak 87 bin metre kare alan üzerinde Beylerbeyi’nde başladığımız ağaç dikme programı daha sonra, Beykent, Şehir Gösteren Mahallesi karşısında ve son olarak Dülük Mesire Alanı’nda gerçekleştiriyoruz. Bu zamana kadar toplam 272 bin metre kare alan üzerine 25 bin fidanı toprakla buluşturduk. Ormanlara sahip çıkmanın yanı sıra üzerine bir şeyler ilave etmemiz gerektiğine inanıyoruz. Çünkü, iklim açısından, çevresel faktörlere önem vermek açısından bu faaliyet bizim açımızdan çok önemlidir. Yaşamış olduğumuz çevre atalarımızdan emanet aldığımız, çocuklarımıza miras olarak bırakacağımız bir çevredir” diye konuştu.

Programda bir konuşma yapan Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, “Şehitkamil Belediyesi’nin bu çalışması bizi çok mutlu etti. Bu çalışma sayesinde ormanlarımızın sayısı artacak oksijenimiz bol olacak. Çocuklarımız burada bu işi görerek birebir fidanları dikerek öğrenecekler. Kentsel yaşamda bu edindikleri bilinç çevreye karşı daha hassas olmalarını sağlayacak. Başta Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu olmak üzere bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Emeği geçen tüm arkadaşlarımı kutluyorum” dedi.

“Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve misafirler fidanları toprakla buluşturarak isimlerini ağaçların üzerine astı. Programa katılan öğrenci ve diğer vatandaşlarda ağaç dikmenin mutluluğunu yaşadı. Ağaç dikiminin ardından Başkan Fadıloğlu, vatandaşların arasına katılarak davul ve zurna eşliğinde halay çekti. Doyasıya eğlenen vatandaşlar güneşli havanında tadını çıkarttılar.

Öte yandan Tabiatı Koruma Derneği Gaziantep Şube Başkanı Doğan Özdinç ise, yeşile duyarlılığı ve sürekli tören düzenleyerek binlerce fidanı toprakla buluşturan Başkan Fadıloğlu’na madalya takdim etti.