ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ 7. ORMANINI KURDU

Dülük Tabiat Parkı’nda düzenlenen ağaç dikme programına, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, çok sayıda öğretmen, öğrenci ile velileri katıldı. Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı.

“AMACIMIZ BİZDEN SONRAKİ NESİLLERE DAHA YEŞİL ALAN BIRAKMAK”

Şehitkamil Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu ekibi tarafından sergilenen gösterilerin ardından bir konuşma yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Şehitkamil Belediyesi olarak sosyal sorumluluk projeleri içerisinde, ağaçlandırma çalışmalarına büyük bir hızla devam ediyoruz. Gaziantep maalesef yeşil ve su yoksunu bir şehir. Biz buna katkı sağlamak adına, diğer taraftan özellikle öğrencilerimizin bu konuda bilinçlenmesini sağlamak adına bu çalışmayı çok önemsiyoruz. Özellikle İl Orman Müdürlüğü, hazineyle çok sıkı ilişki içerisinde bulunarak, şehrin hangi noktası olursa olsun, orada ağaçlama çalışması yapmaya gayret gösteriyoruz. Özellikle dikmiş olduğumuz bu fidanların en az 2 yıl can suyu vererek, etrafını hayvanlardan koruyarak, kendi başına, kendi kendini idare edebilecek noktaya gelene kadar onların bakımını gerçekleştiriyoruz. Daha sonra doğal şartlar içerisinde çalışmalarımız devam ediyor. 3 yıl önce Beykent civarında diktiğimiz 20 santimetredeki fidanlar, neredeyse 1 metre boyuna ulaşmış durumda. İnşallah bunların bakımını da devam ettirdiğimiz taktirde, bugün geçmiş dönemde, büyüklerimizin buralara dikmiş olduğu ağaçlar gibi, bu ormanlarda bizden sonraki nesillere yeşil alan olarak hizmet vermeye devam edecek” dedi.

 “AĞAÇLARI SADECE DİKMEKLE KALMIYOR, BAKIMLARINI DA YAPIYORUZ”

 “Belediye olarak biz bu işlerin sadece dikimi ile değil bakımıyla da ilgileniyoruz” diyen Başkan Fadıloğlu, “Özellikle Orman Bakanlığından almış olduğumuz bu 309 hektarlık Düllük Baba mesire alanı içerisindeki tüm ağaçların budamaları, ilaçlamaları, çevre bakımları Belediyemiz tarafından yapılmakta, bizden sonraki nesillere de daha iyi şartlarda iletilmesine katkı sağlamaktır. Ben bugün ki organizasyonumuza katkı veren, destek veren, buraya kadar gelip bizlerle beraber olan tüm misafirlerimize, özellikle ağaçlandırma çalışmasında bire bir ağaçlarını dikecek olan tüm öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Fadıloğlu, öğrenciler ile veliler kendi fidanlarını dikerek fidanlara can suyu verdiler. Tek tek ilgilendiği öğrenciler ile hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Fadıloğlu, ‘Bi Dünya Yeşil’ projelerinin devam edeceğini belirtti.