ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ 90 ÇİFTİN NİKAHINI KIYDI BİNLERCE İNSANI ÇOŞTURDU

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


“MADDİ DURUMU YETERSİZ ÇİFTLERİN NİKAHINI BEDELSİZ KIYACAĞIZ”



Şehitkamil Belediyesi’nin organize ettiği toplu nikah töreninde aralarında engelli ve çocuk sahibi çiftlerinde bulunduğu 90 çift ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü evlenerek kutladı. Toplu nikah töreninin ardından verilen konserde Türk Sanat Müziği Sanatçısı Muazzez Ersoy, evlenen çiftler ve kadınlar için sahne aldı.

MADDİ DURUMU YETERSİZ ÇİFTLERİN NİKAHINI BEDELSİZ KIYACAĞIZ


Şehitkamil Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlama programları kapsamında 90 çiftin katıldığı toplu nikah töreni düzenledi. Şehitkamil Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplu nikah töreninde çiftlerin nikahlarını Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu kıydı. Çiftlerin nikah şahitliğini ise Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın ve AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Hülya Kılınç yaptı. Maddi imkansızlıklardan ötürü yıllardır evlenemeyen, aralarında çocuk sahibi çiftlerin de bulunduğu 90 çift, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde resmen dünya evine girdi. Evlilik cüzdanlarını Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve nikah şahitlerinin elinden alan çiftlerin mutlulukları yüzlerine yansıdı. Çiftlere ömür boyu mutluluk dileyen Başkan Fadıloğlu, toplu nikah töreni öncesinde yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Evlenmiş çoluk çocuk sahibi olmuş anneleri tespit ettik. Hal böyle olunca bu seneki yapacağım kutlamalarda öncelikle sorumluluğum olan bu nikah kıyma işlemini gerçekleştirmek istedik. 100’ün üzerinde çiftimizin nikah hazırlığını yaptık. 90 çiftimizin nikahını kıyacaktık. Bugün 86 çiftimiz var. Bunun içerisinde çoluk çocuk sahibi olan çiftler var. Biz nikah işlemini başlattığımızda askere giden kardeşimiz oldu. Maddi sıkıntılar nedeniyle evlenemeyen çiftler bize gelsinler, bizde bedelsiz olarak onların nikahını kıyalım. Bugün birde konser düzenledik. Muazzez Ersoy’u davet ettik. O da bizi kırmadı, konserde sahne almayı kabul etti. Ben tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

NİKAHA ÇOCUKLARI TANIKLIK ETTİ


10 yıldır evli olan 7 çocuklu Ali Avcı ve Türkan Aslan çiftinin resmi nikahına çocukları da tanıklık etti. Maddi sıkıntılar nedeniyle 10 yıldır evlenemediklerini dile getiren çift, “10 yıl önce evlendik. 7 çocuğumuz var. Çocuklarım okula gitmiyor. Nüfus cüzdanları yok. Maddi durumumuz çok zayıf. Çadırda kalıyoruz” dedi.
BUGÜN RESMEN DÜNYA EVİNE GİRDİK
59 yaşındaki Vakkas Deniz ile 34 yaşındaki Leyla Deniz de toplu nikah töreniyle dünya evine girdi. Bakkallık yaparak geçimini sağladığını ifade eden Vakkas Deniz, ilk hanımının vefat ettiğini, ikinci kez dünya evine girdiğini dile getirdi. Deniz, “7 yıldır evliyiz. İlk hanımın öldü. İkinci kez evlendim. Maddi imkan olmadığı için ikinci eşimle resmi nikah kıyamadım. Bugün resmen dünya evine girdik” dedi.

AŞK ENGEL TANIMADI


Sakatlar Derneği’nde tanıştıktan sonra iki ay önce nişanlanan Damla Yılmaz ve Mustafa Ceylan çifti de evliliğin mutluluğunu yaşayan çiftler arasında yerini aldı. Bedensel engelli çift mutluluğun engel tanımadığını bir kez daha gözler önünde serdi. Engelli şunları söyledi: “Dört ay önce sakatlar derneğinde tanıştık. İki ay önce nişanlandık. Bugünde evleniyoruz. Aşk engel tanımıyor. Biz severek evlendik. Çok mutluyuz. Engelli olup da eve kapananlara sesleniyoruz. Kısmetlerini kapatmasınlar, mutluluk onlarında hakkı.”

ÇİFTLER BOL BOL OYNADILAR


Toplu nikah töreninin ardından Türk Sanat Müziği Sanatçısı Muazzez Ersoy’un sahne aldığı konser düzenlendi. Birbiriden güzel şarkılarını kadınlar ve yaşamlarını birleştiren çiftler için seslendiren Ersoy, hayranlarına unutulmaz bir gün yaşattı. Coşkulu anların yaşandığı konserde Türk Sanat Müziğinin güçlü sesi Muazzez Ersoy’da kadınlarla birlikte halay çekti. Daha sonra resmi nikahları kıyılan çiftleri sahneye alan Ersoy, çiftlerden dans etmelerini istedi. Salonu dolduran binlerce kadın çiftlerin mutlu anlarına ortak olurken, resmen evlenen bazı çiftlerin yakınları duygusal anlar yaşadı.