ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ?NDE KALICI VE ÖZEL PROJELER HIZ KESMİYOR
Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın
ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ 7’DEN 70’E HER KESİME HİTAP EDİYOR
Şehitkamil Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Sanatsız Kalan Bir Milletin Hayat Damarlarından Biri Kopmuş Olur” sözlerini dikkate alarak, bünyesinde bulunan sosyal tesislerde 7’den 70’e herkesime hitap eden kalıcı ve özel projeler üretmeye davam ediyor.
OSMANLI DÖNEMİNE AİT EL SANATLARINI ÖĞRENİYORLAR
29 Ekim Sosyal Tesisinde bulunan El Sanatı Kurslarına katılan bayanlar hem hayatın hem de sanatın ince detaylarını keyifli bir şekilde öğreniyorlar. Haftanın üç günü yapılan kursa sabah ve öğleden sonra olmak üzere çok sayıda bayan kursiyer katılıyor. Kurslarda bayanlar meyve sabunları yapma, ahşap boyama, ayna çalışmaları, hak yazıları süsleme, eski eşyaları yenileme ve süsleme gibi teknikler öğreniyorlar. Osmanlı dönemine ait el sanatlarını da öğrenen kursiyerler, yaptıkları çalışmaları satarak ev bütçesine katkı sağlarken, aynı zamanda çeyizlerini de tamamlıyorlar.
EL SANATI YAPARAK RUHUMUZU DİNLENDİRİYORUZ
El Sanatı çalışmaları ile ruhlarının da dinlendiğini vurgulayan kursiyerler Zeynep Ateş ve Esma Şahin; “Şehitkamil Belediyesi el sanatı kurslarına katıldıktan sonra hayatımızda çok büyük değişiklikler oldu. Burada yaptığımız çalışmalara ile kendimizi geliştiriyoruz. Bilmediklerimizi öğrenmek, eski eşyalarımızı yenilemek bizlere mutluluk veriyor. Bu çalışmalar ile hem çeyizlerimizi hazırlıyoruz aynı zamanda ise aile bütçemize katkı sağlıyoruz. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Bütün bayanları bu kurslara katılmalarını tavsiye ediyoruz. Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na bu imkanları bizlere sağladığı için çok teşekkür ediyoruz ” dediler.
Haberler
BAŞKAN YILMAZ TARİHİ ELMACI PAZARI’NDA ESNAFLA BULUŞTU
BAŞKAN YILMAZ'DAN, BABALAR GÜNÜ'NDE ANLAMLI BULUŞMA
DÜLÜK ANTİK KENTİ’NDE CANDELA KONSERİ
BAŞKAN YILMAZ’DAN BABALAR GÜNÜ MESAJI
BAŞKAN YILMAZ’DAN YKS’YE GİRECEK ÖĞRENCİLERE MORAL VE DESTEK MESAJI
SPOR FESTİVALİ, ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÖĞRENCİLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ
KÜSGET’TE YILLARIN YOL SORUNU ÇÖZÜLÜYOR
ŞEHİTKAMİL’DE 2. KÜME SPORTİF MÜSABAKALARI COŞKUSU ÖDÜL TÖRENİYLE TAÇLANDI
ŞEHİTKAMİL’DEN HALK SAĞLIĞI İÇİN SIKI DENETİM
“SÜPER ÇOCUK PROJESİ” İÇİN İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI