ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ?NDE KALICI VE ÖZEL PROJELER HIZ KESMİYOR

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ 7’DEN 70’E HER KESİME HİTAP EDİYOR

Şehitkamil Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Sanatsız Kalan Bir Milletin Hayat Damarlarından Biri Kopmuş Olur” sözlerini dikkate alarak, bünyesinde bulunan sosyal tesislerde 7’den 70’e herkesime hitap eden kalıcı ve özel projeler üretmeye davam ediyor.

OSMANLI DÖNEMİNE AİT EL SANATLARINI ÖĞRENİYORLAR

29 Ekim Sosyal Tesisinde bulunan El Sanatı Kurslarına katılan bayanlar hem hayatın hem de sanatın ince detaylarını keyifli bir şekilde öğreniyorlar. Haftanın üç günü yapılan kursa sabah ve öğleden sonra olmak üzere çok sayıda bayan kursiyer katılıyor. Kurslarda bayanlar meyve sabunları yapma, ahşap boyama, ayna çalışmaları, hak yazıları süsleme, eski eşyaları yenileme ve süsleme gibi teknikler öğreniyorlar. Osmanlı dönemine ait el sanatlarını da öğrenen kursiyerler, yaptıkları çalışmaları satarak ev bütçesine katkı sağlarken, aynı zamanda çeyizlerini de tamamlıyorlar.

EL SANATI YAPARAK RUHUMUZU DİNLENDİRİYORUZ

El Sanatı çalışmaları ile ruhlarının da dinlendiğini vurgulayan kursiyerler Zeynep Ateş ve Esma Şahin; “Şehitkamil Belediyesi el sanatı kurslarına katıldıktan sonra hayatımızda çok büyük değişiklikler oldu. Burada yaptığımız çalışmalara ile kendimizi geliştiriyoruz. Bilmediklerimizi öğrenmek, eski eşyalarımızı yenilemek bizlere mutluluk veriyor. Bu çalışmalar ile hem çeyizlerimizi hazırlıyoruz aynı zamanda ise aile bütçemize katkı sağlıyoruz. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Bütün bayanları bu kurslara katılmalarını tavsiye ediyoruz. Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na bu imkanları bizlere sağladığı için çok teşekkür ediyoruz ” dediler.