ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ’NDE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ

    Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın

Şehitkamil Belediyesi ile Disk Bölge Başkanlığı arasında 229 işçiyi kapsayan Toplu İş Sözleşmesinin görüşmelerine başlandı. Şehitkamil Belediyesi Encümen Salonunda Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Başkan yardımcıları, Disk Bölge Başkanı Nihat Bencan ve sendika üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen ikinci toplantı sonunda 18 madde üzerinde uzlaşma sağlandığı belirtildi. Toplam 94 maddeden oluşan iş sözleşmesinin Ocak ayı içerisinde netleşmesi bekleniyor.

    Her iki başkanda görüşmelerin ikinci oturumunda ılımlı mesajlar verdiler. Amaçlarının sorunsuz bir şekilde, karşılıklı uzlaşma içerisinde sözleşmeyi imzalamak olduğuna değinen taraflar işçileri mağdur etmeden, belediyeyi de zora sokmadan sözleşmeyi sonuçlandırmayı amaçladıklarını ifade ettiler.

 

FADILOĞLU: EMEĞE SAYGILIYIZ, İMKÂNLARIMIZI ZORLAYACAĞIZ

    Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, büyük bir özveri ile çalışan işçilerin her şeyin en iyisini hak ettiğini belirterek şunları söyledi: “Amacımız, belediye imkanları dahilinde işçimize en iyi şartları oluşturmaktır. Sendika ile bu çerçevede yaptığımız görüşmeler olumlu geçiyor. Toplam 229 işçiyi kapsayan bu sözleşmenin sorunsuz bir şekilde geçmesi en büyük temennimiz. Yapılan iki görüşmede 18 madde karara bağlanmıştır. Diğer görüşmelerde de karşılıklı uzlaşarak sözleşmeyi sonuçlandırmak istiyoruz. Sonuçta bu insanlar bizim işçilerimiz ve onların her açıdan rahat olması bizim içinde büyük önem taşımaktadır”

 

BENCAN: UZLAŞARAK SÖZLEŞMEMİZİ İMZALAYACAĞIZ

    Disk Bölge Başkanı Nihat Bencan ise, her zaman sözleşmelerin masada çözülmesi taraftarı olduklarına dikkat çekerek şöyle konuştu: “Şehitkamil Belediye Başkanımız ve ekibi son derece ılımlı bir şekilde olaylara bakıyorlar. Yaptığımız iki görüşmede de bunu gördük. Bundan sonraki görüşmelerde de işçilerimizin hak ettiği şeyleri alacağını umut ediyoruz. Toplam 95 maddenin 18’i üzerinde uzlaşma sağlanmıştır. Diğer maddelerde de bir sorun çıkmaması en büyük temennimizdir. Belediye başkanımıza ve ekibine gösterdikleri anlayış nedeniyle teşekkür ediyoruz” dedi.

 

İş Sözleşmesinin üçüncü oturumunun 07 Ocak 2010 tarihinde, Şehitkamil Belediyesi encümen salonunda yapılacağı belirtildi.