ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ?NDE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI

Şehitkamil Belediyesi ile Disk Bölge Başkanlığı arasında 203 işçiyi kapsayan Toplu İş Sözleşmesinin görüşmelerine başlanıldı. Şehitkamil Belediyesi Encümen Salonunda gerçekleşen görüşmelere Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu, Başkan Yardımcıları Lebriz Keçeci Güzelbey, Oktay Yalçın, Disk Gaziantep Şube Başkanı Ali Güdücü, Şube Sekreteri Mehmet Gürer, belediye yetkilileri ile sendika üyeleri katıldı.

Birinci toplantı sonunda 32 madde üzerinde uzlaşma sağlandığı belirtildi. Toplam 94 maddeden oluşan iş sözleşmesinin ilerleyen günlerde netleşmesi bekleniyor.

Her iki başkanda görüşmelerin birinci oturumunda ılımlı mesajlar verdiler. Amaçlarının sorunsuz bir şekilde, karşılıklı uzlaşma içerisinde sözleşmeyi imzalamak olduğuna değinen taraflar işçileri mağdur etmeden, belediyeyi de zora sokmadan sözleşmeyi sonuçlandırmayı amaçladıklarını ifade ettiler.