ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ?NDEN ENGELLİLERE MODERN TESİS

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, beraberindeki Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, Türkiye Sakatlar derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender ile birlikte Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi’ne ziyaret gerçekleştirdi.

 

BİZİM AMACIMIZ, ENGELLİLERİMİZİ YALNIZCA ALIP BİR YERE KOYMAK DEĞİL

Dernek Başkanı Hulusi Kalender tarafından karşılanan Bakan Şahin ve beraberindeki heyet, derneği gezerek engelsiz atölyelerde çalışanlarla sohbet etti. Derneğin arsa tahsisi ve fiziki şartlarının iyileştirilmesini noktasında çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Daha önceki dönemden beri hizmet veren Engelliler Derneği’ne ait Atatürk Mahallesi’ndeki yerimiz artık mevcut hali ile kapasitesi yetmez noktaya gelmişti. Engelliler Derneği Başkanımız ile görüşmemiz neticesinde bu konuda neler yapabiliriz diye istişare ettik. Çıksorut mahallemizdeki bu alan boşaltılmıştı. Bu alanı nasıl değerlendirebiliriz diye fikir üretmeye çalışıyorduk. Engelliler Derneği Başkanımız ile buraya geldik. Bu fiziki mekanı gördükten sonra, rahatlıkla burada çalışabileceklerini bize beyan edince, biz burada yeni bir düzenlenme yaptık” dedi.

 

BİZİM AMACIMIZ BUNDAN SONRAKİ SÜREÇTE DAHA FAZLA ENGELLİ KARDEŞİMİZİN BURADA İSTİHDAM EDİLMESİ

Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi ile ilgili bilgi veren Başkan Fadıloğlu, “Burada yaklaşık 10 atölye var. Bu atölyelerde çalışan engelli kardeşlerimiz var. Bizim amacımız; engellileri yalnızca alıp bir yere koymak değil, onların hayatın içerisinde olmasını sağlamak. Bunun yanı sıra aile bütçelerine katkı sağlamak. Bu tür faaliyetlere daha önceden destek verdiğimiz gibi bundan sonraki süreçte de destek vereceğiz. Burada yalnızca çalışmaları değil, diğer taraftan da engelli kardeşlerimizin eğlenebileceği şekilde parkı da yapıldı. Burası çok geniş bir mekan. Etrafında, etrafı rahatsız edecek herhangi bir unsur yok. Burada mefruşat kursundan tutun, down sendromlu çocukların eğitimine, bilgisayar kursuna, bunun yanı sıra poşet imalatına kadar değişik faaliyetler var. Bu faaliyetler Engelliler Derneği tarafından yapılıyor. Biz, Şehitkamil Belediyesi olarak bu fiziki mekanın onlara tahsis edilmesi yönünde ve bunun çevre düzenlemesinin yapılması hususunda destek verdik.  Hayırlı, uğurlu olsun. Bizim amacımız bundan sonraki süreçte daha fazla engelli kardeşimizin burada istihdam edilmesi. Bundan sonraki süreçte de elimizden gelen desteği eksik etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.